detector.media
30.11.2011 12:05
«Репортери без кордонів» шоковані вбивством Віталія Розвадовського

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» шокована вбивством Віталія Розвадовського, фотографа газети «2000», який загинув від ножових поранень, отриманих у ніч на 29 листопада в Києві. Про це йдеться в заяві організації.

 

«Ми щиро співчуваємо сім'ї загиблого, і обіцяємо повну підтримку його колегам, - заявляють «Репортери без кордонів». - Ми сподіваємось, на якомога швидше розслідування незрозумілих обставин його смерті. Ми закликаємо міліцію дослідити всі гіпотези, включно з можливістю, що вбивство пов'язане з його професійною журналістською діяльністю. Поки що зарано приходити до будь-яких остаточних висновків щодо того, що сталось».

 

Віталій Розвадовський отримав серйозні ножові поранення в обличчя і шию у під'їзді будинку на Харківському масиві в Києві, приблизно об 11-й вечора, і помер приблизно через 4 години від утрати крові.

 

Як повідомив «Репортерам без кордонів» відповідальний секретар газети «2000» Михайло Денисенко, поки що інформації дуже обмаль, і свідчення очевидців суперечать одне одному. За словами Денисенка, наскільки він знає, Віталій Розвадовський не отримував погроз перед нападом.

 

Міліція порушила справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і заявляє, що вже затримала підозрюваного, який є знайомим загиблого. На думку міліції, причина вбивства не пов'язана з журналістською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY