Головреда Kyiv Post звільнили за «гостре» інтерв’ю з Присяжнюком? Редакція страйкує

15 Квітня 2011
23844
15 Квітня 2011
14:48

Головреда Kyiv Post звільнили за «гостре» інтерв’ю з Присяжнюком? Редакція страйкує

23844
Головреда Kyiv Post звільнили за «гостре» інтерв’ю з Присяжнюком? Редакція страйкує

Головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера звільнили. Таке рішення сьогодні прийняв і оголосив редакції видавець газети Мохаммад Захур. Причина звільнення - відмова зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

 

Як повідомила «Детектор медіа» заступник головного редактора Kyiv Post Катерина Горчинська, редакція газети починає страйк з вимогою відновити Боннера на його посаді. «Ми продовжимо писати та редагувати наші статті, але жодної новини чи номера газети випускати не будемо», - зауважила вона.

 

«Kyiv Post протестує проти втручання в незалежну діяльність редакції. Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мухаммада Захура звільнити головного редактора Браяна Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком», - зазначається у повідомленні редакції.

 

Значна частина інтерв'ю Присяжнюка була присвячена впливу депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка («Юри Єнакіївського») на аграрний ринок України.

 

Пізніше редакція розішле коментар Захура, який він надав під час розмови  з колективом, та більш детальну інформацію. Розмова  відбулася телефоном 15 квітня.

 

Керівник медіапроектів корпорації ISTIL, директор газети Kyiv Post Джеймс Філліпофф на прохання ТК прокоментувати ситуацію відповів, що готується відповідний прес-реліз.

 

Нагадаємо, у липні 2009 року бізнесмен Мохаммад Захур, власник телепродакшену «Істіл Студіос», придбав у видавництва KP Media англомовну газету Kyiv Post.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23844
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 519
19.04.2011 11:58
Мустафа Найем, для «Украинской правды»
33 273
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 409
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
василина
4758 дн. тому
Уважемый ГБ согласием на публикацию интервью является сама дача интервью.т.е когда человек интервью вам дал -значит он согласен его публиковать. точка это ноу хау не мое, консультировались с медиа юристами
Г.Б.
4758 дн. тому
Господа журналисты и около господ! Прочитав Закон о Прессе в Украине вы поймете, что не правы. Министр Присяжнюк и журналист, взявший у него интервью ИМЕЮТ РАВНЫЕ ИМУЩЕСТВЕННЫЕ ПРАВА на продукт их совместной деятельности. Без согласия одной из сторон владельцев интервью, материал не имеет права публиковаться. Причины, по которым один из владельцев интервью отказался его публиковать - второстепенный вопрос. Редакция во главе гл.редактора нарушила Закон о Прессе в Украине. Редактора можно увольнять по статье Трудового Кодекса. Ежели братцы кролики журналисты обратяться в суд, там им разъяснять в более популярной форме, что работа журналиста связана с соблюдением законов. Плохие они или хорошие - второстепенный вопрос.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду