Рішення про повернення Боннера – тимчасовий компроміс (+ спільна заява Kyiv Post і Захура)

20 Квітня 2011
19843
20 Квітня 2011
15:31

Рішення про повернення Боннера – тимчасовий компроміс (+ спільна заява Kyiv Post і Захура)

19843
Рішення про повернення Боннера – тимчасовий компроміс (+ спільна заява Kyiv Post і Захура)

Рішення про повернення Браяна Боннера в газету Kyiv Post в якості одного з чотирьох членів редакційної колегії, є тимчасовим. «Це тимчасове рішення дозволить нам повернутися до роботи і, в той же час, продовжувати узгоджувати в деталях більш довгострокове рішення та контракти», - зазначено в спільній заяві журналістів Kyiv Post і видавця Мохаммада Захура.

 

Наводимо повний текст заяви:

 

«Власник видання Kyiv Post Мухаммад Захур та журналісти газети дійшли попередньої згоди, яка тимчасово вирішує ситуацію, що склалася навколо звільнення Браяна Боннера з посади головного редактора газети минулої п`ятниці.

 

У вівторок, 19 квітня, Захур погодився на пропозицію повернути Боннера в Kyiv Post в якості одного з чотирьох членів редакційної колегії, до якої також увійшли заступники редактора Катерина Горчинська, Роман Олеарчик та Джеймс Марсон.

 

Це тимчасове рішення дозволить нам повернутися до роботи і, в той же час, продовжувати узгоджувати в деталях більш довгострокове рішення та контракти.

 

Захур також погодився надати редакції письмову гарантію невтручання в редакційну політику зі свого боку та з боку своєї компанії.

 

Захур сказав, що, не зважаючи на різницю поглядів на цей інцидент, він був вражений тим, наскільки активно вся редакція захищала те, у що вірить  - свободу слова.

 

Протягом останніх двох років Захур справді дотримувався принципу незалежності в роботі редакції, не зважаючи на те, що володіти засобами масової інформації в цей час дуже непросто.

 

Він також підтвердив свою відданість принципам свободи ЗМІ тим, що інвестував в новий україно-російський вебсайт, який дотримується тих самих високих стандартів, якими завжди керувалася англомовна газета.

 

Редакція Kyiv Post та видавець залишаються відданими безкомпромісній, збалансованій та чесній журналістиці, яка була визначальною рисою Kyiv Post з дня заснування газети 16 років тому.

 

Обидві сторони вирішили, що продовжать роботу задля комерційного успіху та розвитку газети Kyiv Post та інших проектів.

 

Ми також продовжимо свою роботу і , як завжди, будемо задавати незручні питання і наполягати на отриманні відповіді, без страху зовнішнього втручання в роботу редакції. Як і раніше, ми будемо вільні від цензури, ми будемо писати про події максимально об'єктивно і завжди шукатимемо другу точку зору».

 

Як повідомляла ТК, на зустрічі журналістів із паном Захуром 20 квітня було оголошено про створення редакційної ради Kyiv Post (editorial board), до якої увійдуть Браян Боннер, а також Роман Олеарчик, Катя Горчинська (нині - заступники головного редактора) та Джеймс Марсон (редактор рубрики «Бізнес»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19843
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 516
19.04.2011 11:42
Олег Бардяк, для «Української правди»
34 435
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду