detector.media
15.04.2011 14:48
Головреда Kyiv Post звільнили за «гостре» інтерв’ю з Присяжнюком? Редакція страйкує

Головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера звільнили. Таке рішення сьогодні прийняв і оголосив редакції видавець газети Мохаммад Захур. Причина звільнення - відмова зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

 

Як повідомила «Детектор медіа» заступник головного редактора Kyiv Post Катерина Горчинська, редакція газети починає страйк з вимогою відновити Боннера на його посаді. «Ми продовжимо писати та редагувати наші статті, але жодної новини чи номера газети випускати не будемо», - зауважила вона.

 

«Kyiv Post протестує проти втручання в незалежну діяльність редакції. Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мухаммада Захура звільнити головного редактора Браяна Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком», - зазначається у повідомленні редакції.

 

Значна частина інтерв'ю Присяжнюка була присвячена впливу депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка («Юри Єнакіївського») на аграрний ринок України.

 

Пізніше редакція розішле коментар Захура, який він надав під час розмови  з колективом, та більш детальну інформацію. Розмова  відбулася телефоном 15 квітня.

 

Керівник медіапроектів корпорації ISTIL, директор газети Kyiv Post Джеймс Філліпофф на прохання ТК прокоментувати ситуацію відповів, що готується відповідний прес-реліз.

 

Нагадаємо, у липні 2009 року бізнесмен Мохаммад Захур, власник телепродакшену «Істіл Студіос», придбав у видавництва KP Media англомовну газету Kyiv Post.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY