Браян Боннер - про звільнення журналістів, які його не підтримували

22 Квітня 2011
16236
22 Квітня 2011
18:31

Браян Боннер - про звільнення журналістів, які його не підтримували

16236
Браян Боннер - про звільнення журналістів, які його не підтримували

Член редакційної ради газети Kyiv Post Браян Боннер заперечує наявність в'язку між звільненнями журналістів та тим фактом, що ці журналісти не підтримали його під час конфлікту з видавцем. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа».

 

Втім, ніяких інших причин звільнення він не назвав.

 

Наводимо діалог кореспондента з паном Боннером:

 

- Ми чули, що пан Пітер Берн був звільнений через те, що відмовився підписати петицію проти вашого звільнення. Чи це правда?

- Ні, це не правда.

- Але яка ж була причина його звільнення?

- Я гадаю, що це особисті причини. Тому мені б не хотілося про це говорити, але це не має нічого спільного з тим, що він зробив або міг зробити, а також із тим, що відбувалося нещодавно.

- Тож між вашим та його звільненнями немає ніякого зв'язку?

- Ніякого.

- Але може, це якось пов'язано із тим, що він більше не здатний виконувати свої професійні обов'язки у газеті?

- Ні, це пов'язано... а що сказав Пітер?

- Він не сказав нічого, тому що, за його словами "не бажає псувати відносини ні з ким, а також не хоче нікому нашкодити". Тож він захотів промовчати з цього приводу.

- Я б також хотів промовчати. Все що трапилося - це суто приватна, особиста справа.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні з Kyiv Post звільнили журналістів Пітера Берна та Олесю Олешко. За словами джерел, причиною звільнення був той факт, що журналісти свого часу не підписали листа на підтримку Браяна Боннера або підписали його із застереженням.

 

Як стверджують інші джерела,  звільнення були заплановані ще до конфлікту з Мохаммадом Захуром.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16236
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 509
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналист
4724 дн. тому
В этой истории никто не обращает внимание на то, как составлялось коллективное письмо в поддержку Боннера. Вообще говоря, такие вещи - сугубо добровольное дело. Подписываются только те, кто считает нужным, один за другим, вписывая свои имена и фамилии. А не так как придумала Горчинская - напечатать список журналистов и заставить их подписаться! Тем не менее, нашлись люди, которые отказались это делать. Теперь с ними расправляются. Твердження джерел, которые говорят, что увольнения согласовывались давно - смехотворны. Гляньте хотя бы на страничку Онишко: http://www.kyivpost.ua/author/olesia-oleshko/ Обычно перед запланированным увольнением расслабляются, а не клепают статьи как на конвейере...
Журналист
4724 дн. тому
А вот это уже основание для иска в суд. "Личное" -- это как?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду