Редакцію Kyiv Post не пускають в офіс

19 Квітня 2011
22150
19 Квітня 2011
10:10

Редакцію Kyiv Post не пускають в офіс

22150
Редакцію Kyiv Post не пускають в офіс

Редакцію Kyiv Post сьогодні, 19 квітня, не пустили до офісу за розпорядженням генерального директора Джима Філліпоффа. Про це ТК повідомила  заступник головного редактора газети Kyiv Post Катерина Горчинська.

 

«Ми збираємося, як звичайно на свою ранкову летучку, а вона проходить о 9:45. Відповідно ми всі під офісом, але всередину нас не пускають, охоронець нам говорить, що це за наказом CEO Джима Філліпоффа, а причиною тому нібито є те, що редакція відмовилася співпрацювати з новим головним редактором Джимом Девісом», - говорить Катерина Горчинська.

 

За її словами Джим Девіс з'явився 18 квітня ввечері, «він ні з ким не вітався, його ніяк не представляли, він сам не представлявся і не намагався налагодити ніякого діалогу з редакцією».

 

Першою дією нового головного редактора, як розповіла пані Горчинська, стало те, що він «зайшов на наш англомовний сайт, доступу до якого ні в кого з нас уже з п'ятниці немає, і запостив новину, яка говорила про те, що чутки про цензуру в Kyiv Post - повна нісенітниця, що це все дурниці».

 

За словами Катерини Горчинської, журналісти намагалися розмовляти з Джимом Філліпоффим, висловлюючи своє бажання діалогу з видавцем: «Поки що ми зі свого боку пробуємо це зробити, а з його боку - тільки агресивні дії: нас спочатку відрізали від веб-сайту, потім нам в ультимативному порядку сказали, що наші умови для них не прийнятні, в понеділок з'явиться новий редактор, кому не подобається - "до побачення", а він укомплектує ньюзрум на свій розгляд, далі нас відключили від системних папок, сьогодні нас в офіс не пускають, йде ескалація конфлікту, ініційовані з боку видавця».

 

Наразі журналісти збираються на летучку, на якій планують вирішити свої подальші дії.

 

Як відомо, 15 квітня редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити опубліковувати інтерв'ю з міністром сільського господарства. Одна з вимог страйку - відновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера, якого звільнили через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

 

Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю, яке вийшло друком у газеті Kyiv Post 15 квітня. За його словами, попередньо було домовлено, що інтерв'ю вийде без узгодження. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів всередині редакції.

 

ТК намагається зв'язатися з Джимом Філліпоффим, наразі він слухавки не бере.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22150
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 517
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду