ISTIL Group: Kyiv Post продовжить вихід за графіком

18 Квітня 2011
23462
18 Квітня 2011
20:48

ISTIL Group: Kyiv Post продовжить вихід за графіком

23462
ISTIL Group: Kyiv Post продовжить вихід за графіком

Українська англомовна газета Kyiv Post продовжить вихід за графіком, а його видавець засвідчує відданість видання незалежності, довірі і спільноті. Про це йдеться в заяві ISTIL Group, власника Kyiv Post, оприлюдненій на англомовній версії сайті Kyiv Post.

 

ISTIL Group відкидає звинувачення в цензурі і порушенні міжнародних законів, називаючи їх «чистою нісенітницею та емоційною реакцією на звільнення з газети головного редактора Браяна Боннера».

 

«Будь-який читач газети Kyiv Post і відвідувач його веб-сайту погодиться, що газета є одним з найбільш незалежних і відвертих видань на українському медіаринку. Видавець Kyiv Post пишається висвітленням фактів і високими етичними стандартами журналістів і їхньою готовністю до інформування суспільства на засадах збалансованості та об'єктивності», - йдеться в заяві.

 

Видавець Kyiv Post нагадує, що витримав численні судові позови, спрямовані на закриття газети. Останній із них - позов Дмитра Фірташа проти Kyiv Post - був відхилений судом у Лондоні. «Видавець Kyiv Post неодноразово доводив і захищав свою відданість свободі слова і преси», - заявляють в ISTIL Group.

 

За словами видавця, інтерв'ю Kyiv Post з міністром сільського госпордарства Миколою Присяжнюком, яке стало приводом до заяв про цензуру, базувалося на «спекулятивному допиті без жодного фактичного підґрунтя». «Не існувало жодного дзвінка від урядовців, щоб видалити інтерв'ю. Воно було опубліковано в останньому номері газети і залишається на сайті для всіх охочих його прочитати. Якби видавець мав намір вбити цю історію, він міг би зупинити розповсюдження тиражу і видалив би його із сайту. Цього не відбулося», - наголошують в ISTIL Group.

 

Також ISTIL Group заявляє, що причина звільнення головного редактора Браяна Боннера полягає в розбіжності поглядів головного редактора і видавця на контент і конкурентоспроможність українсько/російськомовної версії сайту Kyiv Post. «Мета видавця - щоб українсько/російськомовна версія сайту була цікавою та змістовною, як і англомовна», - йдеться в заяві.

 

Водночас ISTIL Group зазначає, що робота Браяна Боннера привела до деяких успіхів, зокрема до створення команди талановитих і лояльних журналістів, відданих редакційному продукту найвищої якості, і бажає успіхів пану Боннеру в його нових починаннях.

 

Як відомо, 15 квітня редакція газети Kyiv Postзаявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити опубліковувати інтерв'ю з міністром сільського господарства. Одна з вимог страйку - відновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера, якого звільнили, за версією редакції, через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

 

Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю, яке вийшло друком у газеті Kyiv Post 15 квітня. За його словами, попередньо було домовлено, що інтерв'ю вийде без узгодження. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів всередині редакції.

 

18 квітня головним редактором Kyiv Post став Джим Девіс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23462
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 518
15.04.2011 18:31
Катерина Панова, для «Детектор медіа»
38 408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду