Захур: Боннер залишиться редактором Kyiv Post (ВИПРАВЛЕНО)

20 Квітня 2011
24540
20 Квітня 2011
13:38

Захур: Боннер залишиться редактором Kyiv Post (ВИПРАВЛЕНО)

24540
Редакцією керуватиме редакційна рада
Захур: Боннер залишиться редактором Kyiv Post (ВИПРАВЛЕНО)

Браяна Боннера буде поновлено у штаті редактора газети Kyiv Post. Буде створено редакційну раду, до якої увійдуть Боннер та троє інших редакторів. Про це  ТК повідомив власник видання Мохаммад Захур після зустрічі з колективом газети.

 

На зустріч пана Захура привів Браян Боннер.

 

«Буде створено редакційну раду (editorial board), і Браян Боннер буде одним з її членів, - зазначив пан Захур. - Для того, щоб дотримуватись принципів незалежної журналістики».

 

Іншими трьома членами ради будуть Роман Олеарчик, Катя Горчинська (нині - заступники головного редактора) та Джеймс Марсон (редактор рубрики «Бізнес»). 

 

За словами Захура, колектив видання мав побоювання щодо незалежності редакційної політики без Браяна Боннера. «Демократія та свобода слова в газеті була і є», - наголосив він.

 

Загалом конфлікт у виданні Захур оцінює як непорозуміння: «Це було якесь непорозуміння. Тепер усе позаду».

 

Журналіст Kyiv Post Юрій Онишків у коментарі ТК зазначив: «Я можу назвати це перемогою обох сторін. Конфлікт у Kyiv Post вичерпаний. Видавець погодився на  створення редакційної ради, яка буде стежити за невтручанням у редакційну політику». За його словами, Мохаммад Захур запевнив, що в редакційну політику не втручатиметься.

 

За інформацією ТК, на зустрічі Мохаммад Захур оголосив, що у разі, якщо колектив до 1 вересня зможе знайти кошти на фінансування газети, він продасть її редакції за один долар. Такою була його відповідь на запитання, чи не планує він продати газету.

 

Нагадаємо,  15 квітня редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити публікацію інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком. Одна з вимог страйку - поновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Браяна Боннера. Сам Микола Присяжнюк заявив, що задоволений своїм інтерв'ю. Він наголосив, що не має жодного відношення до конфліктів усередині редакції.

 

В інтерв'ю виданню «Комерсант» пан Захур пояснив причину звільнення  Браяна Боннера: «У нас із ним не співпадали точки зору на редакційну політику, і перше попередження він отримав рік тому. Я вважав, що потрібно більше соціальних тем і реклами, газета й веб-сайт повинні приносити прибуток, а Боннеру більше подобалися гострі політичні новини».

 

Згодом на місце пана Боннера був призначений Джим Девіс.

 

Відеорепортаж про зустріч колектива газети Kyiv Post з інвестором Мохаммадом Захуром дивіться незабаром на «Відеотеці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24540
Читайте також
26.04.2011 19:53
Олег Ельцов, «Українська правда. Блоги»
36 508
19.04.2011 11:42
Олег Бардяк, для «Української правди»
34 429
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналист
4723 дн. тому
Сегодня из Киев Пост был уволен журналист Питер Берн за то, что не подписал заявление в защиту Браяна Боннера. Боннер уволил его и собирается уволить других, подписавших письмо с оговоркой. Кстати, Захур собирался уволить Боннера и раньше, но не из цензурных соображений, а из-за отвратительных менеджерских качеств.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду