НТКУ і Euronews підписали угоду про створення україномовної версії Euronews

21 Жовтня 2010
10387
21 Жовтня 2010
18:44

НТКУ і Euronews підписали угоду про створення україномовної версії Euronews

10387
НТКУ і Euronews підписали угоду про створення україномовної версії Euronews

21 жовтня у Парижі генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф і голова виконавчої ради Euronews Філіп Кайла підписали угоду про виробництво міжнародного сервісу Euronews українською мовою. Також віце - прем'єр України Борис Колесніков та генеральний директор виконавчої ради Euronews Майкл Пітерс підписали Меморандум про співпрацю між Україною та Euronews. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Запуск україномовної версії Euronews запланований на 2011 рік. Редакція україномовної версії буде знаходитися у штаб-квартирі телеканалу у Ліоні (Франція), крім цього Euronews делегує своїх представників для роботи в Україні.

 

Мовлення Euronews складається з прямих включень та сюжетів про суспільно-політичні, економічні, культурні події в Європі, діяльність європейських органів влади, розвиток науки, соціальні проблеми населення європейських країн. Цілодобове мовлення Euronews є однаковим в усьому світі, однак за умови ідентичного відеоряду текст кожної з десяти мовних версій є оригінальним.

 

Завдяки підписанню угоди українська мова стане одинадцятою мовою мовлення телеканалу Euronews, а українські телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний канал, орієнтований на висвітлення головних подій в Європі і світі, наголошують у прес-службі НТКУ.

 

«Сьогодні унікальний день, оскільки ми робимо крок до подальшого зростання сім'ї Euronews одразу на 46 мільйонів осіб, які мешкають в одній з найбільших країн Європи - Україні. До сьогоднішнього дня ми йшли кілька років - на цьому шляху були купівля частки в 2006 році, запуск україномовної 15-хвилинної версії Euronews у 2009 році і нарешті - підписання сьогоднішньої угоди. В результаті європейська аудиторія отримала унікальну можливість дізнатися більше про сучасну Україну, а українці - знати більше про поточні події і основні тенденції у європейських країнах», - зазначив під час підписання угоди генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Як писала ТК, на створення українського Euronews Кабмін виділяє 86,5 млн гривень, що мають бути перерозподілені з бюджетної програми, призначеної на субвенцію київському бюджету на виплати допомоги дітям та інвалідам. При цьому віце-прем'єр-міністр Борис Колесников заявив, що перерозподіл бюджетних коштів на створення української версії Euronews відбувся за рахунок або вже виконаних зобов'язань, або за рахунок тих, які з технічних причин неможна виконати цього року.

 

Довідка:

Euronews засновано в 1993 році. Мовлення відбувається десятьма мовами. Аудиторія каналу складає близько 300 мільйонів глядачів в 151 країні світу. У лютому 2006 року Перший національний придбав 1% акцій, а у 2009 році між НТКУ та Euronews було підписано договір про вихід в ефір Першого національного 15-хвилинних випусків новин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10387
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 514
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
респект
4926 дн. тому
Бенкендорф прийняв сміливе рішення і зробив неможливе - переконав у цьому владу. Все це нелегко. Тепер Україну побачить не тільки в європейських новинах, а й інших форматах - міжнародних телемостах, прямих ефірах з світовими лідерами, науково-популярних, молодіжних, мистецьких... Це добре підтягне рівень власного продукту. Бажаю євроможливості адаптувати в новий образ українського телеканалу - представляти цікаву, сучасну Україну!
Leporello
4927 дн. тому
Вот и прорвались на Евровидение, а кто то говорил что ничего не будет...Все потихоньку выходит,и даже очень неплохо.
Ливерный
4928 дн. тому
такого подъема рейтинга 1го не делал никто еще.Это Победа.Чистая.
гугл
4928 дн. тому
"Париж", как-то очень смахивает на то, что ты на самом деле не в штаб-квартире Евроньюз, а в киевском карандаше. А может даже в приемной самого господина Бенкендорфа. .....очень сладко поешь)))
А
4928 дн. тому
Молодцы !
Париж
4928 дн. тому
Это настоящее,грандиозное событие,которое навсегда войдет в нашу историю.Переоценить это трудно.Теперь мы будем одни из 11ти,на чьем языке будет вещать Евроньюс.Это огромный шаг в Европу и очень,очень большой вклад в открытие Европы для нас и нас для Европы.С Победой вас,ребята с Первого!
Осип
4929 дн. тому
Ребята, хорош зубоскалить. Сделано полезное дело. Это же не только трансляция Евроньюз по-украински, и но и собкоры Евроньюз в Украине. Т.е. в новостях Евроньюз будут постоянно вести из Украины. Страна "появится" в сознании зрителей многих стран Европы. Это важно.
!
4929 дн. тому
Які діти, які інваліди? .... Бригада з відмиття й освоєння державних коштів будує нову Україну.
новости
4929 дн. тому
Ну вот! Снова "дети и инвалиды подождут". Хорошо еще, что хоть просто не доплатят, а не как в 2004м, когда очки спиз...ли у бедных стариков. СРАМОТА! Хотя - да, Евроньюзу эти деньги КАНЕШНА нужнее.
Веддаарди
4929 дн. тому
Ну... не большой шаг. Всё-таки одним из 10 языков, на которых ведётся вещание, является русский. Так что не "никто до этого не делал", а наконец-то повторили то, что Россия уже давно сделала.
Азазель
4929 дн. тому
Молодцы ребята! Никто до этого не делал такого!Теперь Украина стала еще на один большой шаг ближе к Европе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду