Журналісти українського Euronews отримуватимуть 2 тис. євро. Редакцією керуватиме журналіст Бі-бі-сі

18 Березня 2011
18177
18 Березня 2011
15:17

Журналісти українського Euronews отримуватимуть 2 тис. євро. Редакцією керуватиме журналіст Бі-бі-сі

18177
Журналісти українського Euronews отримуватимуть 2 тис. євро. Редакцією керуватиме журналіст Бі-бі-сі

Середня зарплата журналіста української редакції Euronews становитиме 2 тисячі євро. Про це під час чату з читачами «Детектор медіа» повідомив заступник гендиректора НТКУ з питань міжнародної співпраці й музичного й розважального мовлення Валід Арфуш.

 

За його словами, на сьогодні вже сформовано 80% української редакції, яка перебуватиме в Ліоні, і вже визначена кандидатура, яка керуватиме редакцією.

 

«Якщо все буде, як і планувалось, то керівником буде призначений незалежний український журналіст, який працює в Лондоні на Бі-бі-сі», - сказав пан Арфуш. Також він додав, що дата старту каналу - 24 серпня 2011 року - залишається незмінною, оскільки на цей момент робота вкладається у визначені терміни.

 

«Що ж до української редакції, яка буде в Києві, то тут теж усе йде за планом, на цей момент ми активно займаємось підготовкою незалежного приміщення, а також формуванням української команди. Над підготовкою Euronews працює велика команда, варто відзначити роботу нашого міжнародного відділу на чолі з його керівником Вікторією Романовою», - зазначив Валід Арфуш.

 

Також він наголосив на тому, що перед ним стоїть завдання зробити Euronews прибутковим: «Щоб ми більше не просили на це гроші в держави».

 

Як писала ТК, Валід Арфуш очолив координаційну раду українського Euronews. Тим часом НТКУ оголосила набір журналістів для української редакції міжнародного телеканалу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18177
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Idle-pro
4786 дн. тому
Диркало )))))
Sparrov
4787 дн. тому
Намагаюся свідомо обмежувати свій перегляд не-україномовних каналів, отож Euronews у перелік фаворитних каналів ніколи не потрапляв. Тим паче його російська версія часто видавалася заангажованою. Коли вийде українська версія - подивлюся, що воно таке. Хоча враховуючи Арфуша, певне буде те саме, що і з російською версією. P.S. Попри мою зневагу до Юща йому "+" - укр.Euronews був його проектом, наскільки пам'ятаю.
Ivanchenko
4787 дн. тому
Моя підозра - це буде Ростислав Хотин. Euronews , канєшно, названіє сімпатічне, але Валід Арфуш...
Допитлива
4787 дн. тому
Пиркало буде керівником редакції?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду