Валід Арфуш: Українська версія Euronews не матиме вираженої політичної спрямованості

21 Жовтня 2010
18077
21 Жовтня 2010
11:49

Валід Арфуш: Українська версія Euronews не матиме вираженої політичної спрямованості

18077
Валід Арфуш: Українська версія Euronews не матиме вираженої політичної спрямованості

Заступник генерального директора Національної телекомпанії України Валід Арфуш, який має бути призначений головою координаційної ради проекту, заявив, що українська версія Euronews не матиме вираженої політичної спрямованості, а запровадження цензури виключено. «Редакційна  Euronews виключає втручання регіональних представників в інформаційну політику каналу. Моя робота полягатиме у виконанні менеджерських функцій», - сказав він у коментарі газеті «Коммерсантъ».

 

Зазначимо, що категорично проти призначення Валіда Арфуша керівником українського Euronews виступив Блок Юлії Тимошенко, вважаючи, що це завдасть удару репутації каналу.

 

Водночас віце-прем'єр-міністр Борис Колесников заявив, що перерозподіл бюджетних коштів на створення української версії Euronews відбувся за рахунок або вже виконаних зобов'язань, або за рахунок тих, які з технічних причин неможна виконати цього року. «Жоден киянин з тих, кому призначалися субвенції, не постраждає», - сказав він «Коммерсанту».

 

Як писала ТК, на створення українського Euronews Кабмін виділяє 86,5 млн гривень, що мають бути перерозподілені з бюджетної програми, призначеної на субвенцію київському бюджету на виплати допомоги дітям та інвалідам.

 

Угода між НТКУ і телеканалом Euronews про створення української версії каналу має бути підписана сьогодні о 14:00 у Парижі. 15-хвилинний випуск новин Euronews транслюється на Першому національному кожного буднього дня з осені 2009 року.  Переговори про створення україномовної версії європейського новинного каналу тривають уже кілька років.

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня Кабмін підписав постанову, якою виділив НТКУ 3,6 млн гривень на погашення боргів перед Euronews

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18077
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 514
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
телебайки
4929 дн. тому
Вираженої це якої? На думку пана Валіда Перший національний теж не має вираженої політичної спрямованості?
Глядач
4929 дн. тому
А хто б сумнівався, стерильний ти наш!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду