Бенкендорф: Редакторський контроль залишається за Euronews

27 Жовтня 2010
22350
27 Жовтня 2010
17:10

Бенкендорф: Редакторський контроль залишається за Euronews

22350
Бенкендорф: Редакторський контроль залишається за Euronews

Єгор Бенкендорф, генеральний директор НТКУ, вважає, що ні він сам, ні його заступник Валід Арфуш не зможуть впливати на редакційну політику української версії Euronews. Так пан Бенкендорф прокоментував «Детектор медіа» заяву руху «Стоп цензурі!», у якій учасники ініціативи закликали керівництво каналу Euronews звернути увагу на кадрову та редакційну політику майбутнього представництва в Україні.

 

Єгор Бенкендорф вважає, що багато хто плутає керівника редакції з керівником-менеджером: «Насправді цим питанням більше спекулюють... Я тут вбачаю дві причини: або існує певна омана людей через брак інформації про те, що відбувається в реальності, а тому і народжуються ці домисли, або друга причина - це хороший привід привернути до себе увагу».

 

Гендиректор НТКУ наголосив, що повний редакторський контроль залишається за Euronews і за їхнім редактором, який прибуде зі штаб-квартири Euronews до Києва та буде повністю контролювати випуски новин, які виходитимуть в українській версії. «Ні Валід не може впливати, ні я не можу впливати. Навіть якщо мені не подобається хтось, я все одно не зможу його звільнити, тому що у нього контракт не зі мною, він отримує зарплату офіційно від Euronews», - говорить Єгор Бенкендорф.

 

Як писала ТК, Валід Арфуш очолив координаційну раду українського Euronews. На думку Єгора Бенкендорфа, пан Арфуш є вдалою кандидатурою для такої посади, оскільки він «займається міжнародним відділом і безпосередньо 15-хвилинною версією Euronews, яка наразі виходить на каналі. Також він досконало володіє французькою мовою».

 

Нагадаємо, «Стоп цензурі!» вважає, що Валіда Арфуша недоречно призначати головою координаційної ради Euronews в Україні, «позаяк немає гарантій, що українська версія Euronews не буде використана для пропаганди та прихованої реклами влади». Такі висновки громадська ініціативи зробила після того, як Валід Арфуш  висловив думку в інтерв'ю УНІАНу  «що Перший Національний обов'язково повинен бути провладним».  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22350
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 516
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Франция
4928 дн. тому
Это лучший ответ на все ничем не обоснованные обвинения,что евртоньюс будет политически заангажирован.Как можно руководить в самом деле корпунктом в Киеве,если его прямое руководство находится в Париже?.И то что он идет через 1й ничего не значит-главное что все новости будут объективными и на них ДЕЙСТВИТЕЛЬНО будет влиять только Французское руководство Euronews
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду