БЮТ: Керівником українського Euronews можуть призначити Валіда Арфуша

20 Жовтня 2010
16098
20 Жовтня 2010
15:51

БЮТ: Керівником українського Euronews можуть призначити Валіда Арфуша

16098
БЮТ: Керівником українського Euronews можуть призначити Валіда Арфуша

Блок Юлії Тимошенко протестує проти імовірного призначення заступника генерального директора Національної телекомпанії України Валіда Арфуша керівником української редакції телеканалу Euronews. «Поява Арфуша на чолі української редакції Euronews завдасть удару по репутації каналу», - йдеться в заяві БЮТ із закликом до Euronews врятувати своє ім'я.

 

За інформацією БЮТ, 21 вересня в Парижі заплановане підписання меморандуму щодо створення цілодобового україномовного каналу Euronews. «Поява такого телеканалу безумовно є важливою подією. Водночас прес-служба Блоку Юлії Тимошенко уповноважена заявити про категоричну неприпустимість ймовірного призначення керівником київської редакції Euronews віце-президента Національної телерадіокомпанії України Валіда Арфуша», - зазначено у тексті.

 

В якості контраргументів представники БЮТ зазначили: «По-перше, це людина, яка, фактично, запровадила цензуру на Першому національному, що призвело нещодавно до звільнення кількох журналістів. По-друге, Валід Арфуш не приховує що ставить перед Першим національним завдання захищати владу, давати про неї виключно позитивну інформацію. Для цього менеджера, як видно, виявилися непотрібними поняття про журналістські стандарти, збалансованість подачі інформації та сам принцип свободи слова».

 

Крім того, БЮТ звертає увагу на те, що кошти на створення українського представництва Euronews уряд віднайшов за рахунок зменшення фінансування допомоги малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми та інвалідам дитинства. «Такі дії, на нашу думку, є ще одним цілеспрямованим кроком на дискредитацію телеканалу», - наголошують в опозиції.

 

Водночас прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко у коментарі «Інтерфакс-Україна», який цитує «Українська правда», заявив, що перерозподіл бюджетних коштів на створення україномовного Euronews не ущемляє інтересів сімей з дітьми та інвалідів, так як законодавчо встановлена допомога їм виплачується і буде виплачуватися в повному обсязі. «Всі категорії громадян у столиці, мають право на цю допомогу, її отримали, проте з цієї субвенції ще залишилися гроші, які все одно необхідно перерозподіляти», - сказав він.

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про створення цілодобової україномовної версії міжнародного каналу Euronews. Відповідна угода має бути укладена між Національною телекомпанією України і Euronews. На створення української версії Euronews Кабмін виділяє 85 млн 572 тис. 400 гривень, які мають бути перерозподілені з бюджетної програми, призначеної на субвенцію київському бюджету на виплати допомоги дітям та інвалідам.

 

Нагадаємо, що з осені 2009 року на Першому національному кожного буднього дня транслюється 15-хвилинний випуск новин Euronews.  Переговори про створення україномовної версії європейського новинного каналу тривають уже кілька років між керівництвом НТКУ та Радою директорів телеканалу Euronews.

 

Як повідомляла ТК, 12 жовтня Кабмін підписав постанову, якою виділив НТКУ 3,6 млн гривень на погашення боргів перед Euronews

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16098
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 516
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ага
4935 дн. тому
Конечно на Евроньюз надо назначить представителей БЮТ и только БЮТ. Главным редактором - Ляшко. Во первых он уже был главным редакторм, во вторых найдет общий язык (и не только язык) с европейцами (через анальный отвир). Его замом по правам человека пусть будет Лозинский. А еще у EBU есть такой проект, как Детское Евровидение - так там вообще могут быть соучредители Уколов, Богдан и Терехин. В общем - долой неморального Арфуша, да здравствует высокоморальный БЮТ!
Idle-pro
4935 дн. тому
на х...р того валідола. Він не в"їзний у Хранцію, а там в Ліоні - центр ЕВРОНЮЗ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду