НТКУ винна 88 млн гривень EBU, EuroNews та Концерну РРТ

30 Червня 2010
15098
30 Червня 2010
11:40

НТКУ винна 88 млн гривень EBU, EuroNews та Концерну РРТ

15098
НТКУ винна 88 млн гривень EBU, EuroNews та Концерну РРТ

На сьогодні заборгованість Першого національного становить понад 88 мільйонів гривень. Про це повідомляє генеральний директор каналу Єгор Бенкендорф у листі до ТК.

 

За його словами, ці борги накопичувались з 2007 року. Серед них заборгованість за послуги Концерну РРТ щодо трансляції програм Першого становить 28,1 мільйон гривень.

 

«Цей борг неоднорідний і враховує, наприклад, заборгованість перед Європейською мовною спілкою (EBU), вартість несплачених ліцензій на трансляцію подій, невиплату членських внесків і несплачені витрати на показ програм каналу EuroNews тощо», - наголошує пан Бенкендорф.

 

При цьому, за його словами, у 2010 році на виробничі потреби НТКУ отримав близько 100 мільйонів гривень, з яких понад 70 мільйонів становлять фонд заробітної плати з нарахуваннями, а ще 4,82 мільйони - комунальні  витрати. Саме тому, на думку гендиректора, власними силами погасити заборгованість канал буде не в змозі.

 

Пан Бенкендорф вважає, що наявність цієї заборгованості загрожує Першому каналу виключенням з EBU. Адже нещодавно НТКУ отримала лист від керівництва спілки з вимогою негайно сплатити усі борги.

 

Генеральний директор Першого сподівається на допомогу держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15098
Читайте також
27.10.2010 18:01
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
48 516
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VEF
5045 дн. тому
Ну теперь все должно измениться к лучшему.Конечно,кому нужно такое руководтсво,которое при зарплатах 75 миллионов из 100 делает такие долги.Выходит по счетам подписки вообще деньги не платили в течении трех лет?Это по меньшей мере странно.
осветитель из прошлого
5046 дн. тому
Забрел случайно на Ваш сайт,судя по всему,очень серъезная работу предстоит.Наладить так систему ,чтобы она не только покрывала расходы,но и приносила доходы будет нелегко.Но насколько помню Егора по Интеру-он умеет делать и невозможное.И о людях подумает ,и канал улучшит.Хуже просто не мложет быть так что в любом случае будет лучше.А за прямы трансляции отдельгное спасибо.
коллега
5046 дн. тому
Не знаю не знаю...С такм долгом взять и руководить организацией мог только очень высокоморальный человек,сильный менеджер и очень уверенный вообще в себе человек.Конечно,в период,когдща Украина понемного "оживает" после первой волны кризиса и ,судя по всему, рекламодатели опять активизировались,емть надежда на то,что финансовые потоки устремяться и поднятие цен на рекламу это очень правильный ход,но сумма немалая и отдавать судя по письму из EBU нужно в кратчайшие сроки,то времени очень немного а сделать нужно много.Удачи Вам,всем,кто расхлебывает "богатое наследство"прешедственников,думавших только о собственном благополучии.Спаисите телеканал,и еслу у вас это получится,и вы спасете людей,которые на нем работают,и которе смотрят его от как миниумум отключения очень больших блоков подписки и трансляций EvroNes & EBU,которые представляют огромный интерес для зрителей.
АРК
5046 дн. тому
Ничего себе.Воистину єто будет нелегко,решить такую пролему.Но неразрешаемых ситуаций не бывает.
бухгалтерша
5047 дн. тому
Ну вот тепреь и все понятно,..От этого и низкие показатели прошлых лет,и мизенрве зарплаты,и отсутсвие новой техники.
Idle-pro
5047 дн. тому
Азаров, дай міліон!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду