Арфуш обіцяє в разі тиску влади на Euronews заявити про це

22 Листопада 2010
18169
22 Листопада 2010
14:19

Арфуш обіцяє в разі тиску влади на Euronews заявити про це

18169
Арфуш обіцяє в разі тиску влади на Euronews заявити про це

Голова координаційної ради українського Euronews, заступник генерального директора Національної телекомпанії України Валід Арфуш обіцяє в разі використання Euronews для пропаганди заявити про таке використання. Про це він сказав в ефірі програми «Чорне та біле» на каналі ТВі 21 листопада.

 

«Якщо я бачитиму, що буде якийсь тиск, я однозначно про це скажу», сказав він і додав: «Але я впевнений, що цього не буде».

 

«У нас зараз є два стандарти: є 1,5 новинні канали, які говорять тільки про опозицію. І є інші новинні канали, які говорять тільки про владу. Немає каналу посередині, який би рівноправно говорив і про тих, і про інших. І це якраз і буде Euronews», - заявив він.

 

Пан Арфуш вкотре наголосив, що він не займатиметься новинами, а обійматиме менеджерську посаду. «Я не люблю займатися новинами саме в Україні», - зазначив він.

 

Також Валід Арфуш відреагував на звернення руху «Стоп цензурі!», уривки з якого зачитав ведучий Мустафа Найєм. «Мене не контролює ані Служба безпеки, ані Адміністрація президента. Я за півроку не бачив жодного агента Служби безпеки, який би мені казав, що я маю робити. Так само і щодо Адміністрації президента», - заявив пан Арфуш.

 

Нагадаємо, «Стоп цензурі!» вважає, що Валіда Арфуша недоречно призначати головою координаційної ради Euronews в Україні, «позаяк немає гарантій, що українська версія Euronews не буде використана для пропаганди та прихованої реклами влади».

 

Між тим, пан Арфуш висловив свою симпатію до голови СБУ Валерія Хорошковьского: «Мені подобається, що така людина знаходиться на чолі СБУ. Я вважаю його європейською, сучасною людиною. І те, що таку закриту структуру, як СБУ, очолює така людина, - це прекрасно для країни».

 

Валід Арфуш також заявив члену координаційної ради «Стоп цензурі!» Мустафі Найєму, що рух фінансується Джорджем Соросом: «Я можу знати більше, ніж ви. Можливо, вас хтось підтримує, а ви про це не знаєте. Хтось від "Стоп цензурі!" може отримувати гроші від Сороса за те, що ви робите. А ви не в курсі».

 

Як писала ТК, Валід Арфуш очолив координаційну раду українського Euronews. Тим часом НТКУ оголосила набір журналістів для української редакції міжнародного телеканалу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18169
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду