detector.media
21.10.2010 18:44
НТКУ і Euronews підписали угоду про створення україномовної версії Euronews

21 жовтня у Парижі генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф і голова виконавчої ради Euronews Філіп Кайла підписали угоду про виробництво міжнародного сервісу Euronews українською мовою. Також віце - прем'єр України Борис Колесніков та генеральний директор виконавчої ради Euronews Майкл Пітерс підписали Меморандум про співпрацю між Україною та Euronews. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Запуск україномовної версії Euronews запланований на 2011 рік. Редакція україномовної версії буде знаходитися у штаб-квартирі телеканалу у Ліоні (Франція), крім цього Euronews делегує своїх представників для роботи в Україні.

 

Мовлення Euronews складається з прямих включень та сюжетів про суспільно-політичні, економічні, культурні події в Європі, діяльність європейських органів влади, розвиток науки, соціальні проблеми населення європейських країн. Цілодобове мовлення Euronews є однаковим в усьому світі, однак за умови ідентичного відеоряду текст кожної з десяти мовних версій є оригінальним.

 

Завдяки підписанню угоди українська мова стане одинадцятою мовою мовлення телеканалу Euronews, а українські телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний канал, орієнтований на висвітлення головних подій в Європі і світі, наголошують у прес-службі НТКУ.

 

«Сьогодні унікальний день, оскільки ми робимо крок до подальшого зростання сім'ї Euronews одразу на 46 мільйонів осіб, які мешкають в одній з найбільших країн Європи - Україні. До сьогоднішнього дня ми йшли кілька років - на цьому шляху були купівля частки в 2006 році, запуск україномовної 15-хвилинної версії Euronews у 2009 році і нарешті - підписання сьогоднішньої угоди. В результаті європейська аудиторія отримала унікальну можливість дізнатися більше про сучасну Україну, а українці - знати більше про поточні події і основні тенденції у європейських країнах», - зазначив під час підписання угоди генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Як писала ТК, на створення українського Euronews Кабмін виділяє 86,5 млн гривень, що мають бути перерозподілені з бюджетної програми, призначеної на субвенцію київському бюджету на виплати допомоги дітям та інвалідам. При цьому віце-прем'єр-міністр Борис Колесников заявив, що перерозподіл бюджетних коштів на створення української версії Euronews відбувся за рахунок або вже виконаних зобов'язань, або за рахунок тих, які з технічних причин неможна виконати цього року.

 

Довідка:

Euronews засновано в 1993 році. Мовлення відбувається десятьма мовами. Аудиторія каналу складає близько 300 мільйонів глядачів в 151 країні світу. У лютому 2006 року Перший національний придбав 1% акцій, а у 2009 році між НТКУ та Euronews було підписано договір про вихід в ефір Першого національного 15-хвилинних випусків новин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY