detector.media
29.04.2010 12:35
ІМІ: Кількість політичної та комерційної «джинси» зрівнялася

У березні рівень політичної та комерційної джинси у друкованій пресі практично зрівнявся, а у деяких регіонах кількість комерційної джинси значно перевищила кількість комерційної.

 

Про це свідчать дані моніторингу, який проводить громадська організація Інститут Масової Інформації у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

Співвідношення політичної та комерційної «джинси» в загальнонаціональних виданнях на даний момент становить 46% політичної до 54% комерційної, натомість під час виборів цей показник становив відповідно 10% до 90%.

 

У Донецькій області, за даними моніторингу, політична «джинса» в березні практично зникла, експерти визначили лише один такий матеріал. Натомість комерційних публікацій з ознаками прихованої реклами виявили 7. Загалом рівень комерційної джинси в загальнонаціональних виданнях від початку липня 2009 року коливався, проте без будь-якої закономірності. Натомість рівень політичних матеріалів сумнівного характеру значно зріс під час виборів і зменшився по їх закінченню.

 

З усіх досліджуваних регіонів лише у Львові рівень політичних матеріалів з ознаками прихованої реклами залишився високий, натомість комерційних сумнівних пубілкацій без маркування в цьому регіоні не виявили взагалі. Вся комерційна реклама була маркована, проте у 11 випадках -  неналежним чином.

 

В рамках проекту ІМІ проводить моніторинг чотирьох загальнонаціональних видань: газет  «Факти», «Сегодня», «Экономические известия» та журналу «Корреспондент», а у регіонах партнери ІМІ своїх найрейтинговіших видань.

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY