Новий виток плівок Мельниченка

10 Грудня 2009
16592
10 Грудня 2009
17:31

Новий виток плівок Мельниченка

16592
У розпал виборчої кампанії обливання брудом основних претендентів на президентське крісло будується не лише на інноваційних технологіях а-ля «справа педофілів» або «хатинка в Межигір’ї» - політики не гребують застосовувати і перевірені в боях знаряддя
Новий виток плівок Мельниченка

 

На авансцені знову майор Мельниченко.

 

Шостого грудня на програмі «Золота булава» на Першому Національному телеканалі екс-майор держохорони Микола Мельниченко звинуватив спікера Володимира Литвина і екс-президента Леоніда Кучму в безпосередній причетності до справи Ґонґадзе, більш того - назвав Литвина замовником вбивства журналіста.

 

Обурені «литвинівці» відреагували швидко - вже у вівторок прес-секретар спікера Ольга Чорна повідомила Ліга.net, що «не так давно товариш Мельниченко намагався «вийти» на передвиборний штаб Литвина з тим, щоб попросити компенсацію за його мовчання. Звичайно ж, йому відмовили. І як наслідок - новий сплеск його викриттів». Буквально через кілька годин Мельниченко заявив, що звертатиметься в Генпрокуратуру з вимогою допитати Чорну щодо цих звинувачень і за необхідності вимагатиме очної ставки.

 

Скандал розгорявся. Ось тільки головним винуватцем «спроб компрометації в ЗМІ лідера партії Володимира Литвина» виявився не екс-майор держохорони, а чинний глава держави. На терміново скликаній прес-конференції заступник голови Блоку Литвина в парламенті Олег Зарубінський заявив: «Прихід Ющенка до влади став наслідком низки подій, організованих за підтримки іноземних держав, зокрема автокатастрофи, в якій загинув В'ячеслав Чорновіл, вбивства Ґонґадзе, продажу до Іраку систем «Кольчуга», отруєння Ющенка - з метою розчистити політичний простір для Ющенка, змалювавши його опонентів як людей, що втратили людяність і ознаки моральності»

 

У коментарі «Главреду» Олег Олександрович сказав, що «коментувати заяви Мельниченка - лише піднімати його рейтинг. Ця істота - штатний шантажист і державний зрадник. У звинуваченнях Литвина зацікавлений той, хто п'ять років на посту Президента розвалював країну».

 

Прихильники Віктора Ющенка з цим категорично не згодні. «Заява Народної партії - негідна політика Голови Верховної Ради України, спроба відвернути увагу від тих звинувачень, які пролунали», - прокоментував заяви Зарубінського член депутатської групи «За Україну!» Андрій Парубій.

 

Чи став майор Мельниченко знаряддям у війні кандидатів у президенти - Литвина і Ющенка, запитали ми у експертів. Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що за заявами Мельниченка ніхто з топ-політиків не стоїть. «Я не схильний розвивати якісь конспірологічні теорії. Мельниченко робить свої заяви лише для того, щоб про нього не забували», - вважає політолог. А ось директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко переконаний, що Мельниченко «співає під дудку» Секретаріату Президента. «В бій пішла важка артилерія - на Литвина чинять тиск з Секретаріату, аби він зняв свою кандидатуру», - говорить Небоженко.

 

Що стосується Мельниченка, то в коментарі «Главреду» він зізнався, що «сам не чекав такого резонансу від своєї заяви». До речі, заява про причетність Литвина і Кучми до вбивства Ґонґадзе - єдині слова, сказані Мельниченком за півторагодинний ефір програми «Золота булава», з якого все і почалося. «Перед ефіром мені сказали, що я можу говорити все, що визнаю за потрібне, і про кого завгодно», - говорить майор.

 

Не виключено, що до виборів на адресу Литвина буде зроблено ще один «постріл», пов'язаний зі справою Ґонґадзе, - оприлюднення результатів фоноскопічної експертизи плівок Мельниченка, які зараз знаходяться в Генпрокуратурі. «Відмазки» ГПУ, чому це не зроблено досі, стають дедалі комічніші: «результати прислали, але вони англійською мовою», «результати ще перекладають», «результати переклали, але з помилками» і так далі.

 

Якщо Литвин і надалі атакуватиме чинного Президента, «помилки в перекладі» можуть нарешті виправити, і країна дізнається про главу парламенту багато нового. Втім, як і про інших кандидатів.

 

Мілан Лєліч, журнал «Главред»

 

Фото - «Главред»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Мілан Лєліч, «Главред»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16592
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду