Мельниченко звинуватив Балогу у зриві слідства щодо вбивства Ґонґадзе

20 Червня 2007
10850
20 Червня 2007
12:38

Мельниченко звинуватив Балогу у зриві слідства щодо вбивства Ґонґадзе

10850
Мельниченко звинуватив Балогу у зриві слідства щодо вбивства Ґонґадзе

Екс-офіцер безпеки президентської охорони Микола Мельниченко звинувачує Секретаріат Президента в зриві слідчих дій при розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

«Слідчу дію, котра підтвердила б мої свідчення, надані Генеральній прокуратурі при розслідуванні кримінальної справи по вбивству журналіста Георгія Ґонґадзе, було нахабно зірвано Секретаріатом Президента. На сьогодні на 10:00 були запрошені експерти, свідки, статисти та інші. О 09:40 слідчий Генпрокуратури повідомив про відміну слідчої дії», – говориться в заяві Мельниченка, текст котрої цитує «Українські новини».

 

За словами Мельниченка, він уже багато років ініціює проведення слідчої дії в кабінеті колишнього Президента Леоніда Кучми, і така дія, нарешті, планувалася як у травні, так і в червні.

 

«Я вважаю, що ця цілеспрямована дія глави Секретаріату Президента Віктора Балоги зі зриву не тільки слідчої дії, але і розслідування взагалі, метою яких відведення Кучми, Литвина та інших від кримінальної відповідальності за вчинені ними особливо важкі злочини проти людей і держави», – зазначає Мельниченко.

 

Майор висловлює жаль з приводу того, що Генпрокуратура не має можливості протистояти Секретаріатові. «Секретаріат Президента, маючи інформацію про мою відсутність в Києві 23 червня 2007 року в зв’язку зі святкуванням 15-річчя випуску КВІРТУ ПВО (Київське вище інженерне радіотехнічне училище), навмисно запропонував провести слідчу дію саме в цей день», – підкреслює Мельниченко.

 

За його словами, поведінка Балоги є закономірною, оскільки він також є фігурантом записів.

 

Нагадаємо, що в листопаді 2006 року Мельниченко передав комісії Верховної Ради з контролю за розслідуванням справи Ґонґадзе 2 диски з матеріалами в справі. У жовтні 2006 року Мельниченко попросив Генпрокуратуру забезпечити його захист як свідка.

 

Розгляд справи про виконавців убивства Ґонґадзе Апеляційний суд Києва почав 9 січня. В убивстві журналіста звинувачуються 3 колишні співробітники Департаменту зовнішнього спостереження і карної розвідки МВС Валерій Костенко, Микола Протасов і Олександр Попович.

 

Ще один звинувачуваний – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – знаходиться в розшуку.

 

Раніше Генпрокуратура заявила, що до суду передано тільки першу частину справи, що стосується тільки виконавців убивства. Друга частина справи стосується встановлення замовників і організаторів цього злочину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду