Микола Мельниченко: США відмовляються робити експертизу записів, зроблених у кабінеті Кучми

23 Липня 2008
2007
23 Липня 2008
17:06

Микола Мельниченко: США відмовляються робити експертизу записів, зроблених у кабінеті Кучми

2007
Микола Мельниченко: США відмовляються робити експертизу записів, зроблених у кабінеті Кучми
Федеральне Бюро розслідувань США відмовилося проводити експертизу записів Миколи Мельниченка, зроблених ним у кабінеті президента України Леоніда Кучми. Про це Микола Мельниченко заявив сьогодні на прес-конференції.
 
Він нагадав, що, згідно з постановою Верховної Ради України, Парламентська Асамблея Ради Європи мала підібрати експертів для експертизи плівок. ПАРЄ, після відповідних переговорів, вдалося домовитися, що цю експертизу проводитимуть саме фахівці ФБР, які раніше вже мали справу з цими записами.
 
Водночас Микола Мельниченко повідомив, що звернувся до Генпрокуратури Україна за роз’ясненням, чому така експертиза не проводиться. З офіційної відповіді, яку майор СБУ надав журналістам, випливає, що 3 липня відбулася зустріч представників Генпрокуратури з радником із правових питань Департаменту юстиції США та Аташе з юридичних питань Федерального Бюро розслідувань Мін’юсту США. На ній американська сторона заявила, що «уряд та правоохоронні органи США не братимуть участі у вилученні оригіналів записів і записувальних пристроїв та не братимуть участі у проведенні міжнародної експертизи».
 
Микола Мельниченко звинуватив посла США в Україні Вільяма Тейлора, «який регулярно зустрічається із зятем Леоніла Кучми Пінчуком», у наданні уряду США недостовірної інформації. Також, за його словами, на зміну позиції Сполучених Штатів вплинули домовленості з Володимиром Литвином. «На них було сказано, що Литвин готовий, за моєю інформацією, бути слухняною маріонеткою в руках США. Заради цього уряд США має не робити експертиз записів», – наголосив Мельниченко.
 
«Виникає глухий правовий кут. Тому що я не бачу, хто може провести експертизу записів, оскільки вже був відпрацьований відповідний правовий механізм із залученням фахівців ФБР», – заявив Мельниченко.
 
Мельниченко також заявив, що ФБР, за його даними, відомо місцезнаходження генерала міліції Олексія Пукача, який перебуває у міжнародному розшуку у справі Ґонґадзе.
 
У коментарі «Телекритиці» майор СБУ сказав, що така позиція США не стала для нього несподіванкою. «Деякі високопосадовці США надали гарантії Кучмі і з цією метою тиснуть на чинного президента України», – підкреслив Микола Мельниченко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2007
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
goray
5762 дн. тому
Мельниченко нажрав харю на своїй зраді, а тепер його бач, не сприймають. Історія потихеньку розставляє все по своїх місцях. Невдовзі знайдеться ще який-небудь Жванія,котрий скаже щось бомбове про Гонгадзе. Я може статися так, що головним провокатором (а, насправді, так і є), виявиться найкрутіший борець проти Кучми сам бодігад Мельниченко. Не виключаю, що він може бути повинен в смерті того ж Гонгадзе. Згоден з vm повністю: зраднику перший кнут.
vm
5763 дн. тому
Трагедия этого вахтера в том, что предателей презирают все и везде.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду