Мельниченко задоволений розслідуванням справи Ґонґадзе

9 Грудня 2007
11114
9 Грудня 2007
17:25

Мельниченко задоволений розслідуванням справи Ґонґадзе

11114
Мельниченко задоволений розслідуванням справи Ґонґадзе
Екс-майор Державної служби охорони Микола Мельниченко вважає ефективною роботу слідчої групи Генеральної прокуратури України, яка розслідує кримінальну справу про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе, і наполягатиме на збереженні нинішнього її складу.
 
Про це Мельниченко заявив 9 грудня в інтерв'ю журналістам біля Секретаріату Президента, куди прийшов для участі у повторному слідчому експерименті у кримінальній справі про вбивство Ґонґадзе, який полягає у відтворенні обстановки в кабінеті колишнього президента України Леоніда Кучми.
 
«Я вимагатиму й робитиму все, щоб саме ця слідча група у цьому складі продовжила слідство, бо саме завдяки цій групі слідство просунулося і, я думаю, просуватиметься, якщо не буде перешкод вищого керівництва України», - сказав Мельниченко.
 
Водночас він висловив переконання, що Генеральна прокуратура зробила все від неї залежне для прискорення розслідування справи Ґонґадзе. «Тому особливо сьогодні, - сказав він, - потрібно зробити так, аби цю справу не було заполітизовано. Тому що, як відомо, до Верховної Ради внесено подання про недовіру Медведьку, і я б не хотів, щоб укотре в залі ВР лунало те, що нібито слідча група Генпрокуратури з цією справою не впоралася».
 
Мельниченко не виключив, що «ті люди, які висловлюватимуть недовіру Медведьку, посилатимуться на справу Ґонґадзе і вкотре спекулюватимуть, хоча могли б усе зробити, щоб цю справу давним-давно було розкрито».
 
Відповідаючи на запитання, яке стосувалося залучення експертів від Ради Європи до проведення слідчого експерименту в кабінеті колишнього президента Леоніда Кучми, Мельниченко сказав: «На превеликий жаль, експерти, яких обіцяла Рада Європи, не будуть присутні». Разом з тим він зазначив, що було прийняте колегіальне рішення про проведення цих слідчих дій.
 
На запитання журналістів, чому він знову має намір повернутися до США, Мельниченко відповів: «Я жив, живу і житиму в Україні. У США моя дружина і дочка, я повинен з ними підтримувати стосунки і тому, коли виникає можливість, літаю до США».
 
У свою чергу керівник слідчої групи Генпрокуратури Олександр Харченко відзначив, що слідчий експеримент у кабінеті, який займав екс-президент Кучма, проводиться для «відтворення обстановки, обставин, подій, для уточнення і перевірки тих свідчень, які давав Микола Іванович (Мельниченко)», пише УНІАН.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду