Мельниченко обіцяє оголосити голодування

24 Квітня 2008
7948
24 Квітня 2008
13:38

Мельниченко обіцяє оголосити голодування

7948
Мельниченко обіцяє оголосити голодування

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко обіцяє оголосити голодування під Секретаріатом Президента, якщо хід справи Ґонґадзе і далі гальмуватиметься. Про це повідомила «Телекритиці» прес-секретар Мельниченка Орислава Іванческул.

 

Як стверджується у повідомлення, Микола Мельниченко неодноразово заявляв на прес-конференціях та в численних інтерв’ю про необхідність проведення фоноскопічної експертизи записів з кабінету Кучми. За задумом, лише після створення експертної групи, погодження експертів з потерпілими (Л. Ґонґадзе, О.Подольським, О.Єльяшкевичем та М.Ґонґадзе) і проведення фоноскопічної експертизи плівки будуть юридичним доказом у справі Ґонґадзе. В цьому випадку їх можна буде передати у Генпрокуратуру «без ризику фальсифікацій».

 

В зв’язку з цим, наголошується у повідомленні, «домовитись з ПАРЕ про групу експертів є першочерговим завданням для Генпрокуратури. Подальше просування справи залежить лише від спільності дій Генпрокуратури та ПАРЕ. Мельниченко готовий хоч зараз віддати всі необхідні матеріали експертам, погодженим з потерпілими».

 

У повідомленні нагадується, що раніше Микола Мельниченко вже вдавався до ряду рішучих кроків, зокрема нещодавно він призупинив (але не припинив) співпрацю з Генеральною прокуратурою, «щоб таким чином стимулювати слідство проводити відповідні слідчі дії, допитати ряд свідків, пов’язаних з цією справою». Наступним кроком була відмова від охорони, яку майору Мельниченку забезпечує СБУ - «з морально-етичних міркувань»

 

Якщо з політичної волі Ющенка чи інших високопосадовців і далі гальмуватиметься хід справи і розслідування не прискорять, то Мельниченко обіцяє оголосити голодування біля Секретаріату Президента, наголошується у повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7948
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду