Мельниченко передав ТСК два диски з новими матеріалами по справі Гонгадзе

29 Листопада 2006
10879
29 Листопада 2006
16:26

Мельниченко передав ТСК два диски з новими матеріалами по справі Гонгадзе

10879
Мельниченко передав ТСК два диски з новими матеріалами по справі Гонгадзе

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко передав тимчасовій слідчій комісії з розслідування справи Гонгадзе два диски з записами розмов екс-президента Леоніда Кучми та інших високопосадовців у справі Гонгадзе, які досі не оприлюднювалися.

Виступаючи на засіданні комісії, Мельниченко заявив, що нові записи датовані 2001, 2002 та 2004 роками.

На цих записах, за його словами, зафіксовано розмови "людей Кучми, які намагалися його підкупити, щоб вони не несли відповідальності за злочини".

Також Мельниченко попросив комісію звернутися з листом до конгресу США щодо проведення фоноскопічної експертизи записів стосовно справи Гонгадзе із залученням міжнародних експертів.

Він висловив готовність надати для цієї експертизи оригінали носіїв інформації – чіпи та диктофони.

Також Мельниченко звернувся до ТСК з проханням ініціювати заходи безпеки щодо слідчого генпрокуратури Харченка, для того щоб "унеможливити тиск на нього".

"Цей слідчий, на моє переконання, поки не є заангажованим", - сказав Мельниченко, не уточнивши, з боку кого може здійснюватися тиск на слідчого.

Він також повідомив, що у вівторок був на допиті у цього слідчого. Про деталі екс-майор не розповідав, лише зазначивши, що "йому на руки видали постанову про закриття проти нього кримінальної справи, яку він не міг отримати більше року".

За словами Мельниченко, днями він вирушає до США, щоб відсвяткувати день народження доньки, і повернеться після нового року, щоб продовжити брати участь у розслідуванні справи Гонгадзе

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду