Майор Мельниченко готовий виступити на «Свободі слова»

2 Лютого 2009
1803
2 Лютого 2009
15:12

Майор Мельниченко готовий виступити на «Свободі слова»

1803
Майор Мельниченко готовий виступити на «Свободі слова»

Колишній майор СБУ Микола Мельниченко має намір звернутися до керівництва трьох українських телеканалів із проханням дозволити йому взяти участь у найближчих випусках трьох українських «свобод». Про це пан Мельниченко повідомив журналістів на сьогоднішній прес-конференції.

«Я звертаюся до керівництва телеканалів Інтер”, Україна” та ICTV із проханням надати мені можливість взяти участь у Свободі слова”, де я зможу обнародувати важливу інформацію стосовно проведення – за моєї участі – таємних переговорів у Москві, в серпні-вересні – на початку жовтня 2004 року. Я готовий у прямому ефірі навести всі факти – відео- та аудіо- документальні спостереження, які підтверджують, що Леонід Кучма та Володимир Литвин за допомогою Путіна, російської ФСБ та СБУ України проводили одну з найбільш таємних та відповідальних спецоперацій того часу. Всі її деталі я готовий розкрити у прямому ефірі, щоб це почула вся Україна», – наголосив Мельниченко.

Зокрема, пояснив «Детектор медіа» пан Мельниченко, переговори були спричинені побоюваннями Кучми, що в результаті чергових президентських виборів до влади прийде не «своя людина» і його притягнуть до кримінальної відповідальності за організацію вбивства Георгія Ґонґадзе.

«Кучма послав своїх людей на переговори, основна їхня мета – Кучма матиме гарантію, що я знищую або продаю оригінали запису, натомість він висуває на президентські вибори того кандидата, який влаштовує всіх учасників переговорів», – повідомив Мельниченко.

«Бажано, щоб уже на цьому тижні ми обговорили це в прямому ефірі, я надам ексклюзив, який приверне увагу громадськості не однієї лише України. Але це має бути публічно і якнайскоріше, щоб Генеральна прокуратура України не змогла заблокувати це розслідування», – пояснив колишній майор, додавши, що намагався пробитися до прямого ефіру ще минулого року, але тоді ця тема «нікого не зацікавлювала».

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду