Мирослава Ґонґадзе заявила про відвід керівникам слідства. Микола Мельниченко й Олексій Подольський проти

29 Липня 2009
9170
29 Липня 2009
15:43

Мирослава Ґонґадзе заявила про відвід керівникам слідства. Микола Мельниченко й Олексій Подольський проти

9170
Мирослава Ґонґадзе заявила про відвід керівникам слідства. Микола Мельниченко й Олексій Подольський проти

Вдова журналіста Георгія Ґонґадзе Мирослава заявила про відвід керівництву слідства у справі журналіста, пише «Українська правда» з посиланням на представника потерпілої у справі Ґонґадзе Валентину Теличенко.

 

Валентина Теличенко також повідомила, що 29 липня вона звернулася до генерального прокурора України Олександра Медведька із заявою про відвід слідчому Олександру Харченку з проханням усунути від розслідування справи заступника генерального прокурора Миколу Голомшу.

 

Мирослава Ґонґадзе та її представник посилаються на «недостатній професійний рівень вказаних осіб та їхню неспроможність опиратися політичному тискові». Теличенко нагадала, що, відповідно до КПК, генеральний прокурор має 24 години для відповіді потерпілій.

 

За словами Валентини Теличенко, Мирослава Ґонґадзе також наполягає на експертизі фрагментів знайденого черепа за кордоном. Вона вважає, що фрагменти черепа, знайдені напередодні, «з великою імовірністю, є фрагментами черепа Георгія Ґонґадзе». Однак Мирослава Ґонґадзе наполягатиме на проведенні генотипоскопічної експертизи (експертиза ДНК) «в експертній установі поза межами України, якій би потерпіла довіряла».

 

Нагадаємо, що 21 липня у Білоцерківському районі неподалік села Сухоліси слідчо-оперативна група знайшла фрагменти черепа, які можуть належати Георгію Ґонґадзе. Їх знайдено на місці, вказаному під час допиту екс-начальником Головного управління кримінального розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексієм Пукачем.

 

Копію звернення Мирослави Ґонґадзе до генпрокурора надіслано на ім'я президента Віктора Ющенка.

 

Тим часом 29 липня Микола Мельниченко виступив проти усунення від справи Ґонґадзе Миколи Голомші та Олександра Харченка. Він переконаний, що саме відтоді, як слідчу групу очолив Харченко, розслідування справи дало найбільші результати. Мельниченко навіть висунув ультиматум, що співпрацюватиме з Генпрокуратурою тільки за умови, якщо Голомша і Харченко й надалі розслідуватимуть справу Ґонґадзе.

 

Як повідомив ТК Олексій Подольський, справу якого 2005 року було об'єднано зі справою Ґонґадзе, він не має наміру заявляти про відвід керівництву слідства у справі Георгія Ґонґадзе і вважає, що слідчі тут ні до чого, оскільки це справа політична.

 

«Коли судили виконавців і Пукача виокремлювали в окремий епізод, то наші справи з Ґонґадзе було об'єднано. Тобто тепер ми є епізодами однієї справи. Чому Мирослава робить відвід, я не знаю, не знаю її мотивів. В принципі, особисто я з нею не знайомий. Одного разу розмовляв з нею по телефону. Але цього разу ніхто зі мною нічого не узгоджував. Я не знаю, що за цим стоїть, тому коментувати не можу. Я знаю, що це справа політична, і тому я взагалі не бачу тут проблеми в слідчих. Вони несамостійні люди. Ви ж пам'ятаєте, що при Кучмі ніхто виконавців не шукав, а через півроку після президентських виборів раптово всіх знайшли. Тут треба робити відвід не слідчим, а президенту і прокурору», - сказав Олексій Подольський. Він також зауважив, що останнім часом не помітив зменшення інтересу до своєї справи.

 

Нагадаємо, Подольського викрали 9 червня 2000 року. Цей злочин було скоєно за три місяці до викрадення Георгія Ґонґадзе за подібним до викрадення Гонгадзе сценарієм, лише Подольському вдалося врятуватися.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9170
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 426
10.12.2009 17:31
Мілан Лєліч, «Главред»
16 597
05.08.2009 09:58
Сергій Лещенко, «Українська правда»
16 190
03.08.2009 12:49
Михайлына Скорик, «Левый берег»
17 033
03.08.2009 11:20
Олександра Примаченко, «Дзеркало тижня»
15 066
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вдова проти правди про Гію
5402 дн. тому
Генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО прийняв рішення не змінювати склад слідчої групи, що розслідує справу вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Також в Генпрокуратурі зазначили, що таке рішення за заявою адвоката вдови Г.Гонгадзе Валентини ТЕЛИЧЕНКО прийнято на підставі того, що вона не вказала факти, які можуть бути підставою для відводу слідчої групи.
Поет Луканофф
5403 дн. тому
Мирося Гонгадзе послухалась БЮТу, Гальмує цю справу до виборів лютих, Злякалась бо Юля, що ім"я спливе, Тандем з Медведчуком для її - не нове. Колись ті підставили Гію разом, Щоб Кучму ослабить й звалить заразом, Сплелись інтереси і Гія пропав, Тому то і Пукача ніхто не шукав. БЮТ з СДПУ(о) Гію злили на пси, Велика політика, Власть, Голоси.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду