Мельниченко передумав віддавати плівки Генпрокуратурі

29 Листопада 2007
11395
29 Листопада 2007
07:38

Мельниченко передумав віддавати плівки Генпрокуратурі

11395
Мельниченко передумав віддавати плівки Генпрокуратурі

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко не віддасть свої записи в Генпроратуру України, тому що не довіряє об'єктивності цього відомства і вважає, що воно піддається політичному впливові

 

Про це він заявив у середу ввечері в ефірі 5 каналу.

 

Відповідаючи на питання про просування справи про автентичність плівок, що надав Микола Мельниченко, він відповів, що в нього "є питання до нинішньої влади, тому що вже за нової, "помаранчевої", влади 3 роки не проводять ті слідчі дії, які можна було б зробити за один тиждень. Це питання вже до нової, нинішньої, влади".

 

"Також незрозуміло в цьому аспекті, чому Україна не виконує рекомендацій Ради Європи і постанов Верховної Ради України. Це питання до керівництва України", - сказав він.

 

Також Мельниченко заявив, що він не віддасть диктофон із записами генеральному прокуророві України, тому що вважає, що це рівноцінно, що віддати диктофон прямо в руки екс-президентові Леоніду Кучмі.

 

"Я вважаю, що записи не можуть бути передані в генпрокуратуру України, тому що, на жаль, політичне керівництво Генпрокуратури України піддається впливові. Довіри в мене до цієї влади немає, я отримував різні пропозиції від її представників, на які я не погодився", - повідомив екс-майор.

 

Також він підкреслив, що "була визначена процедура передачі плівок експертам, визначеним Радою Європи, на яку погодяться потерпілі - мати журналіста Георгія Гонгадзе - Леся Гонгадзе, його вдова - Мирослава Гонгадзе, Олександр Ельяшкевич, а також Олексій Подільський".

 

"Але ці питання не були погоджені, чому - це питання до генеральної Прокуратури України. Хоча 14 травня 2007 року генпрокуратура України в особі Генпрокурора Піскуна надіслала відповідний запит у Раду Європи на проведення таких слідчих дій", - підкреслив він.

 

Мельниченко також сказав, що слід провести повну реконструкція тієї обстановки і для експерименту задіяти усіх фігурантів плівок з числа колишніх і нинішніх українських політиків, повинні бути узяті їхні зразки голосу.

 

"Улітку 2007 року вже були проведені перші слідчі дії з реконструкції тих умов. Наступним кроком повинна стати фоноскопічна експертиза з використанням аналогічного диктофона", - наполягає екс-майор.

 

"Але наразі не призначений час наступних слідчих дій", - сказав Мельниченко.

 

Представник у суді вдови Гонгадзе - Мирослави - Валентина Теличенко також в ефірі 5 каналу в середу ввечері заявила, що потрібні адекватні дії у цій справі з боку Генпрокуратури України.

 

Водночас вона підкреслила, що "сьогодні зійшлися інтереси Мельниченка і нинішньої генпрокуратури України, тому що одному вигідно бути в центрі подій, а інші створюють у такий спосіб видимість проведення слідства".

 

"Диктофон міг бути переданий Мельниченком в Раду Європи, щоб з ним попрацювали експерти. Микола просто маніпулює громадською думкою", - сказала вона.

 

"Ефективність дій генпрокуратури України виміряється кількістю переданих у суд справ, а сьогодні гепрокуратура України дає використовувати себе і сама використовує ситуацію для політичних цілей - шантажу, збору компромату і збереження в кріслі деяких своїх співробітників, можливо Генпрокурора й інших співробітників", - вважає представник Гонгадзе.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11395
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читатель
6000 дн. тому
НАпоминает известный мультфильм: "У меня для Вас есть посылка, но я Вам ее не отдам...". Чуть забыли про майора, сразу в прессе появляються статьи. Ну не доверяет человек власти родной, отдай ты эти пленки в Раду Европы.... Вообще такое ощущение что нет у него ничего, кто-то реальный владелец выдает информацию порциями, но через куклу-марионетку...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду