Центр протидії дезінформації запустив на ютубі новий проєкт - «ЦІПСО»

Центр протидії дезінформації запустив на ютубі новий проєкт - «ЦІПСО»

26 Квітня 2024
1295
26 Квітня 2024
23:43

Центр протидії дезінформації запустив на ютубі новий проєкт - «ЦІПСО»

1295
У «ЦІПСО» надаватимуться відповіді на панічні кампанії росіян і розповідатиметься про те, чого насправді чекати далі у війні – на фронті, в інформаційному протистоянні в українському та міжнародному інфопросторах.
Центр протидії дезінформації запустив на ютубі новий проєкт - «ЦІПСО»
Центр протидії дезінформації запустив на ютубі новий проєкт - «ЦІПСО»

Центр протидії дезінформації при РНБО запустив на ютубі новий проєкт -«ЦІПСО».

Керівник ЦПД РНБО, лейтенант Андрій Коваленко даватиме у «ЦІПСО» відповіді на панічні кампанії росіян і розповідатиме про те, чого насправді чекати далі у війні – на фронті, в інформаційному протистоянні в українському та міжнародному інфопросторах.

Презентуючи новий проєкт, Андрій Коваленко сказав: «Тут ми будемо говорити про те, чим вас лякає ворог, які він готує інформаційні операції для нагнітання паніки, а також говорити про все, що відбувається на фронті і інформаційно навколо фронту».

У першому випуску «ЦІПСО» розглядалися теми, які наразі активно розкручуються кремлівською пропагандою –  так званий «наступ росіян на Харків» та «загроза прориву українського кордону в районі Сум та Чернігова».

 

Напередодні Центр протидії дезінформації закликав українські медіа уникати маніпулятивних заголовків у питаннях, які стосуються безпеки України. Адже гонитва за клікбейтом може допомогти ворогу в інформаційній війні проти України.

В ЦПД стверджують: публікуючи панічні заголовки про наступ ворога або важку ситуацію на фронті, українські ЗМІ допомагають ворогу поширювати «пропаганду страху». Між тим, мета росіян — деморалізувати та посіяти паніку серед українців, щоб таким чином спростити досягнення своїх воєнних цілей. 

Раніше Центр протидії дезінформації спільно з кібердепартаментом Служби безпеки виявив масштабну дезінформаційну кампанію Росії, яка має на меті дискредитувати Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Центр протидії дезінформації також розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією TikTok задля протидії розвитку російської пропаганди в їхній соцмережі

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду