ІМІ: У рівненських ЗМІ найбільше джинси замовив БЮТ

11 Листопада 2009
18176
11 Листопада 2009
15:19

ІМІ: У рівненських ЗМІ найбільше джинси замовив БЮТ

18176
ІМІ: У рівненських ЗМІ найбільше джинси замовив БЮТ

У рівненських ЗМІ основним замовником джинси є БЮТ. Найбільше матеріалів із порушенням журналістських стандартів було опубліковано у газетах «Рівне Вечірнє» та «Рівне Ракурс». Загалом виявлено 234 таких матеріалів. Такі висновки жовтневого моніторингу публікацій у 8 друкованих виданнях Рівненщини, повідомляє Інститут масової інформації.

 

Дослідження провела громадська організація «Інформаційне агентство "Рівнеінформ"» за підтримки ІМІ. До групи експертів увійшли виконавчий директор телерадіокомпанії «Рівне 1» Людмила Хома, керівник проектів ГО РОМО «Школа універсального журналіста» Тетяна Солнцева, медіаюрист Тетяна Голубока.

 

Із 234 виявлених матеріалів із ознаками порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості 39 публікацій стосувалися комерційних організацій, 6 - банківських установ, кредитних спілок та страхових компаній.

 

З-поміж політичних партій та блоків, які розглядаються як потенційні замовники сумнівних матеріалів, лідирує БЮТ (108 матеріалів). До немаркованої джинси експерти віднесли 186 матеріалів, до політичної - 48 матеріалів.

 

Серед комерційної джинси переважає реклама лікарських препаратів та нетрадиційних методів лікування

 

- «Рівне вечірнє» - 61,  
- «Рівне-ракурс» - 42, 
- «Рівне-експрес» - 33,   
- «Провінційна» - 25,    
- «Рівненська газета» - 25, 
- «Літопис Заходу» - 20,  
- «ОГО» -17,   
- «Вільне слово» - 11 матеріалів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18176
Читайте також
14.01.2010 12:40
Інститут масової інформації
22 896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду