Національна рада подовжила термін перевірок п’яти загальнонаціональних телекомпаній до 15 березня

29 Лютого 2008
49402
29 Лютого 2008
16:46

Національна рада подовжила термін перевірок п’яти загальнонаціональних телекомпаній до 15 березня

49402
Національна рада подовжила термін перевірок п’яти загальнонаціональних телекомпаній до 15 березня
Наказом голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка подовжено термін проведення позапланових перевірок загальнонаціональних телекомпаній, щодо яких були пропозиції департаменту контрольно-аналітичної роботи Національної ради про оголошення попереджень, а саме: „Інтер”, „Студія 1+1”, „Україна”, „НТН”, „Новий канал” – зазначається у повідомленні для ЗМІ від 29 лютого 2008 р.
Прес-служба пояснює продовження перевірок пропозиціями, висловленими на засіданнях Національної ради 20 і 27 лютого, та побажаннями членів Національної ради і керівників телерадіоорганізацій щодо проведення моніторингу мовлення цих телекомпаній не за добу, а за кілька діб, включно з буднями й вихідними.
Наводимо повний текст наказу:
 
Н А К А З
 
 
"___ "______ 2008 р.                       м. Київ                                           №______
 
 
Про продовження терміну проведення позапланових перевірок телерадіоорганізацій АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація” (м.Київ), ТРК „Студія „1+1” (м.Київ), ЗАТ „ТРК „Україна” (м.Донецьк), ТОВ „Служба інформації” (м.Київ), ЗАТ „Новий канал” (м.Київ)
 
Зважаючи на пропозиції, висловлені під час обговорення на засіданнях Національної ради, що відбулися 20 і 27 лютого 2008 року, питань про результати позапланових перевірок телерадіоорганізацій АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація” (м.Київ), ТРК „Студія „1+1” (м.Київ), ЗАТ „ТРК „Україна” (м.Донецьк), ТОВ „Служба інформації” (м.Київ) та ЗАТ „Новий канал” (м.Київ) – телекомпаній, щодо яких департаментом контрольно-аналітичної роботи вносилися пропозиції про оголошення попереджень, а також враховуючи побажання членів Національної ради та керівників ТРО щодо проведення моніторингу мовлення цих телекомпаній за більш тривалий період, ніж подавалося в матеріалах перевірок,
 
н а к а з у ю:
 
1. Департаменту контрольно-аналітичної роботи Національної ради (В.Сокур):
1.1. Продовжити проведення позапланових перевірок телекомпаній АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація” (м.Київ), ТРК „Студія „1+1” (м.Київ), ЗАТ „ТРК „Україна” (м.Донецьк), ТОВ „Служба інформації” (м.Київ) та ЗАТ „Новий канал” (м.Київ) до 15 березня 2008 року.
1.2. У рамках цих перевірок провести додаткові моніторинги мовлення кожної з вказаних телекомпаній тривалістю не менше трьох діб (24 години мовлення), включно з буднями та вихідними днями.
1.3. Детально проаналізувати матеріали моніторингу за всіма основними показниками (включно з показниками мови програм і передач, зазначенням частки вітчизняного і власного інформаційного продукту, відомостями про дотримання квот на вітчизняні музичні твори та про адаптацію фільмів до вимог національного законодавства, аналізом рекламної діяльності тощо). Окремо надати відомості про мовлення за цими параметрами в часових проміжках з 18 до 24 год. в будні та з 9 до 24 год. у вихідні.
1.4. Поінформувати АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація” (м.Київ), ТРК „Студія „1+1” (м.Київ), ЗАТ „ТРК „Україна” (м.Донецьк), ТОВ „Служба інформації” (м.Київ) та ЗАТ „Новий канал” (м.Київ) про додаткові заходи в рамках проведення позапланових перевірок діяльності цих телекомпаній. Забезпечити звірку результатів моніторингів.
1.5. Підготувати і до 18 березня 2008 року внести на розгляд членів Національної ради зміни та доповнення до проектів рішень про результати перевірок названих телекомпаній.
2. Юридичному управлінню Національної ради (М.Пушкаренко):
Надати належний юридичний супровід заходів департаменту контрольно-аналітичної роботи відповідно до цього наказу (дотримання процедур перевірок, оформлення документів та матеріалів перевірок тощо).
3. Керівнику апарату Національної ради С.Крушановському:
3.1. Забезпечити належний контроль за виконанням цього наказу.
3.2. За матеріалами позапланових перевірок та додаткових моніторингів телевізійного мовлення забезпечити підготовку узагальнюючої аналітичної довідки про стан ефіру АТЗТ „Українська незалежна ТВ-корпорація” (м.Київ), ТРК „Студія „1+1” (м.Київ), ЗАТ „ТРК „Україна” (м.Донецьк), ТОВ „Служба інформації” (м.Київ) та ЗАТ „Новий канал” (м.Київ) як провідних загальнодержавних телекомпаній – для надання Президенту України та Верховній Раді України.
4. Ознайомити з цим наказом членів Національної ради, керівників структурних підрозділів ліцензійного департаменту та департаменту контрольно-аналітичної роботи.
Голова Національної ради                                 В. Шевченко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49402
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хоружевка
5886 дн. тому
нацрада-это давно уже карающий орган в руках холуев от политики и вечно ненасытных жлобов.прикрываясь государственной важностью.нацрада.а вернее ее отдельные шпана-представители .делают свое дело...далекие от истинных задач нацРАДЫ и проф-го знания телерадиопроизводства как декабристы от народа. обидно.что профессионалы. имеющие рычаги влияния.молчат.или умалчивают...
Индивидуалист
5899 дн. тому
ну да - "втратила контроль" - вот только почему-то все обращают внимание, что проверяются по 25 кругу одни и те же телеканалы, совершенно не обращая внимания на дичайшие нарушения на других каналах(не хочу показывать пальцем) и список проверяемых телеканалов за полгода не пополнился, например, 5 каналом. ))) "Все равны, но некоторые равнее"(с)Оруэлл. Нацрада не контролирующий орган давно, а граната в руках обезьяны. С чем и подздравляем.
глядач
5899 дн. тому
І знов суєта, знов "не додивились"... Зоозуміло, що прозорих перевірок немає. Щось "підкорегують", щось "погодять", про щось "домовляться". А попередження вкотре отримають місцеві або дрібні ТРО. Хоч ви продовжуйте на три дні перевірки, хоч на тиждень... Що зміниться? Нацрада втратила контроль над ситуацією давно. А заодно повністю втратила свій, і без того хиткий, аторитет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду