Нацрада зробила КДРТРК друге попередження

26 Грудня 2007
38406
26 Грудня 2007
22:04

Нацрада зробила КДРТРК друге попередження

38406
Нацрада зробила КДРТРК друге попередження
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 26 грудня 2007 року, розглянувши матеріали позапланової перевірки, винесла попередження Київській державній регіональній телерадіокомпанії.
 
Приводом для позапланової перевірки стало зафіксоване випадковим моніторингом порушення законодавства, зокрема закону «Про рекламу». Перевіркою встановлено, що в ефірі КДР ТРК транслювався рекламний ролик біоенерготерапевта Рао. Логіка ролику, який тривав 11 хв. 30 сек., базувалася на порівнянні традиційних медичних практик і методики Рао і містив заклики обирати з усіх видів лікування саме цього біоенерготерапевта. В даній рекламі фахівці відзначили цілу низку порушень Закону України «Про рекламу», зокрема статті 21 (пп. 7,8,10 частини 6), згідно з якою у рекламі лікарських засобів не дозволяється порівняння з іншими лікарськими засобами, а також – із метою посилення рекламного ефекту – посилання на конкретні випадки вдалого застосування лікарського засобу; демонстрація спеціальних виявів подяки, вдячності, листів, уривків з них із рекомендаціями тощо.
 
Моніторинг виявив, що початковий ролик, який компанія пообіцяла під час перевірки зняти з ефіру, замінено на рекламу… книги біоенерготерапевта Рао; вона є частково видозміненим варіантом ролика, який став приводом для позапланової перевірки.
 
Леонід Мужук, заступник гендиректора КДР ТРК, аргументував такий крок компанії комерційними домовленостями, але гарантував членам Нацради: «більше ніколи Рао у нас в ефірі не буде».
 
Це вже друге попередження телекомпанії. Попереднє вона отримала 24 жовтня 2007 року.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38406
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Маша
5665 дн. тому
Читаючи цю статтю, посмішка з мого обличчя не зникає. Звісно, інформація за 26.12.2007 але сьогодні, як найменше раз на тиждень іде запис передачі "Хрещатик,26" у гостях якої, відомий Ігор Рао. І слухати і дивитись це просто ОГИДНО!!! Так про які попередження взагалі мова!?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду