Нацрада перелічила іноземні телеканали, які потребують адаптації до українського законодавства для трансляції в Україні

29 Лютого 2008
19550
29 Лютого 2008
12:24

Нацрада перелічила іноземні телеканали, які потребують адаптації до українського законодавства для трансляції в Україні

19550
Нацрада перелічила іноземні телеканали, які потребують адаптації до українського законодавства для трансляції в Україні
Як уже повідомляла «ТК», 27 лютого 2008 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про внесення змін до Положення про порядок ліцензування мовлення (кабельного) та здійснення ретрансляції програм.
 
Відповідно до цього рішення Національна рада з 1 березня 2009 року не прийматиме документів на ліцензування провайдерів програмної послуги, які суперечитимуть вимогам Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і цього Положення. Про це йдеться в офіційній заяві Нацради:
 
«Звертаємо увагу власників ліцензій провайдерів програмної послуги на те, що ліцензії, які вони отримали раніше, залишаються чинними, а заяви на ліцензування, подані до 1 березня, буде розглянуто за раніше чинною старою процедурою.
 
Національна рада особливо звертає увагу правовласників та дистриб’юторів програм на вимоги частини 2 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», яка встановлює, що «суб’єкт господарювання, який перебуває під юрисдикцією України, має на меті здійснювати ретрансляцію і отримав на це дозвіл від правовласника (виробника), який не підпадає під юрисдикцію країни, що входить до Європейського Союзу, або країни, яка ратифікувала Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, зобов’язаний адаптувати зміст призначених для ретрансляції програм до вимог законодавства України», а отже, отримати ліцензію на кабельне мовлення, як це передбачено частиною 3 цієї статті.
 
Програми, які транслюються з країн Європейського Союзу чи країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, транслюватимуться в кабельних мережах на підставі угоди з правовласником та ліцензії провайдера програмної послуги, відповідно до частини 1 та 3 ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».
 
Перелік програм, які потребують адаптації:
 
24 Док; 7; Animal Planet; A-ONE; Arirang; Blue Hustler; Bridge TV; CCTV4; CCTV9; CNBC; CNL; CNN; Discovery Europe; Discovery Channel; Discovery Civilisation; Discovery Science; Discovery Sci-Trek; Discovery Travel & Living; ESPN Classic Sport; G-1; Hallmark; MGM; MTV Россия; Music Box; Music Box Ru; Neo Music; Neo Television; PLAYeR; Rambler-ТелеСеть; Russia Today; Style; TBN-Russia; TCM; TVCi; VH1; Wine TV; Аджария ТВ; Благовест; БТ (Білоруське ТБ); Детский;  Драйв ТВ; ДТВ Viasat; ЕДА; Звезда; ЗдоровоеТВ; Из рук в руки ТВ; Кавказ Хит; Кино-класика; Киноклуб; Киносоюз; Культура; Лідер (Азербайджан); Мир; Мир ТВ; Мировое кино; Москва; Муз; Настоящее смешное телевидение (HCT); Наша музыка; Наше новое кино; Ностальгия; НТВ-Плюс "Премьера"; НТВ-Плюс Спорт Он-лайн; НТВ-Плюс-Спорт; НТВ-Плюс-Футбол; О2ТВ; Охота и Рыбалка; Первый канал. Всемирная сеть; Первый Музыкальный Телеканал; Премьера; РБК-ТВ; РЕН ТВ; Ретро; РТН; РТР спорт; РТР – Планета; Русский иллюзион; СГУ ТВ; СОЮЗ; СПАС; Спорт; СТС; ТВ Центр; ТДК (Телевизионный дамский клуб); ТНТ – Телесеть; Удивительный Мир; Школьник ТВ; Юмор ТВ.
 
На сьогодні цей перелік уточнюється».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19550
Теги:
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глеб
5905 дн. тому
Это жлобы из канала "Интер"расчищают себе место под рекламу,гнобя зарубежные каналы.А Нацсовет у них в холуях ходит-с рук кормится.
Pascal
5908 дн. тому
Избавление от "баранов" одно - индивидуальное спутниковое ТВ или системы коллективного приема. А "баранов" на сало.
убийца эфира
5908 дн. тому
дак там же 70% каналов вообще не имеют рекламы и никоим образом конвенцию о трансграничном телевидении не нарушают? интересно какой нацсоветовский "баран" список формировал и видел ли он в глаза вообще саму конвенцию? если есть тут сотрудники Нацсовета назовите пожалуйста фамилию "барана"
Остап Бульба
5910 дн. тому
"этот путь - единственная возможность остановить русских на их "железном марше" в Украину."-----Долго смеялся. Вот же парадокс: чем сильнее украинизаторы закручивают гайки и наводят цензуру - тем все больше их страшит "железный марш". Вон, Делиев клип исполнил - как вскинулись :):):)
Остап Бульба
5910 дн. тому
"Адаптация - это практически "пересборка" канала под требование Европейской трансграничной конвенции. То есть - ограничение рекламы, преимущественное размещение продукта европейского производства, право на ответ в том же СМИ, много чего еще." Гы, так и представляю себе пересборку Блю Хастлера... :):):):):) И ещё интересно - какое это "ограничение рекламы" на Детском Мире, где ее отродясь не было? Просто ребята решили тупо украинизировать каналы - будем наблюдать по Хастлеру за соитием не Джона и Мари, а Васыля и Оксаны. И вместо "Ну погоди" смотреть телепузиков... Но главное - бабло за рекламу теперь потечет не абы куда, а в "нужные" руки
5910 дн. тому
Адаптация - это практически "пересборка" канала под требование Европейской трансграничной конвенции. То есть - ограничение рекламы, преимущественное размещение продукта европейского производства, право на ответ в том же СМИ, много чего еще. Интересно другое - неконец-то до наших дошло, что этот путь - единственная возможность остановить русских на их "железном марше" в Украину.
убийца эфира
5910 дн. тому
а что такое адаптация? и что нужно этим каналам делать?
Остап Бульба
5910 дн. тому
А я рад, что у ребят из Нацрады крыша поехала. Главное - все эти, которые "не ощущают" притеснений русского языка, почувствуют их на собственной шкуре. Вообще, в угол нельзя загонять не только русскоязычных - вообще никого. С таким подходом через пару лет украинский язык начнут ненавидеть ВСЕ.
Ivan
5910 дн. тому
Черти шо, скоро нам и по телевизору смотреть нечего будет. Оранжевую нацраду на сыр!
Глеб
5910 дн. тому
Прогрессирующий маразм.
5911 дн. тому
Помагайбі!
5911 дн. тому
Нарешті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду