Нацрада погодила річний звіт та ініціювала зустріч з міністром транспорту та зв’язку України Йосипом Вінським

16 Січня 2008
18291
16 Січня 2008
19:08

Нацрада погодила річний звіт та ініціювала зустріч з міністром транспорту та зв’язку України Йосипом Вінським

18291
Нацрада погодила річний звіт та ініціювала зустріч з міністром транспорту та зв’язку України Йосипом Вінським

На засіданні 16 січня 2007 року Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення обговорено та взято за основу Звіт Національної ради України за 2007 рік. Після внесення доповнень та врахування зауважень Звіт буде винесено на остаточне затвердження, після чого, згідно норм чинного законодавства, його буде надіслано Верховній раді України та Президенту України.

Також Нацрада розглянула та відхилила два документи, розроблені Мінтрансзв’язку для погодження Національною радою, а саме: проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій» та проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні».

Під час обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України

«Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій» члени Національної ради висловили застереження щодо намагання використати телевізійні частоти для розширення телефонії, що є не припустимим. Ідеться про 62-й та 69-й діапазон, який цією програмою планується використати під мобільний зв’язок 4-го покоління.

«Ця ініціатива Мінтрансзв’язку є злочинною для країни, - сказав перший заступник голови Нацради з питань ТБ і РМ Ігор Курус. – Ми вже мали практику, коли зв’язківці самі порядкували частотами. Це було в 1991 – 94 рр. – від цього у нас по периметру країни відсутні українські телеканали».

Національна рада також звернула увагу розробників програми «Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні» на той факт, що свого часу Нацрадою, Національною комісією з питань регулювання зв’язку України (НКРЗ), Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та іншими відомствами вже було розроблено та узгоджено поетапний план з впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. «Це рідкісний випадок, - відзначив голова Нацради Віталій Шевченко. – коли три державні структури працювали спільно і нарешті виробили й узгодили план дій», відтак, на думку членів Нацради, поява ще одного документу – це ознака розбалансування роботи.

За пропозицією члена Нацради Тетяни Мокріді, Нацрада ініціювала особисту зустріч з новопризначеним міністром транспорту та зв’язку Йосипом Вінським. Під час цієї зустрічі Нацрада має намір ознайомити міністра з низкою ухвалених документів щодо впровадження цифрового телебачення та виробити механізм співпраці з міністерством.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18291
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду