Нацрада підбила підсумки місцевих нарад по впровадженню цифрового мовлення

10 Січня 2008
17445
10 Січня 2008
11:11

Нацрада підбила підсумки місцевих нарад по впровадженню цифрового мовлення

17445
Нацрада підбила підсумки місцевих нарад по впровадженню цифрового мовлення

На брифінгу в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, який відбувся 9 січня 2000 р., голова Національної ради Віталій Шевченко та його перший заступник Ігор Курус підбили підсумки робочих нарад з впровадження цифрового мовлення, які проводилися напередодні Нового року в Сумській, Одеській та Закарпатській областях та ознайомили присутніх із програмою подальших заходів щодо впровадження цифрового телебачення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Як зазначали керівники Національної ради, на нарадах розглядалися деталі першочергового запровадження цифрового телебачення в прикордонних регіонах, забезпечення населення приймальною апаратурою, у тому числі й через місцеві соціальні програми, включно з питанням охоплення кожного з населених пунктів цифровим сигналом, модернізації існуючих веж та будівництво нових, об‘єднання зусиль органів влади, фінансових ресурсів тощо.

Голова Національної ради Віталій Шевченко заявив, що поетапний підхід до запровадження «цифри» дозволяє, незважаючи на різні обставини і навіть поки що відсутні бюджетні кошти, здійснювати програму переходу реально і швидко. Дотепер Національна рада проводила різні заходи з впровадження цифрового мовлення за рахунок мобілізації своїх внутрішніх резервів та налагодженню контактів з іншими органами влади, зокрема, з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Віталій Шевченко та Ігор Курус, зокрема, наголосили на тому, що першим буде впроваджуватися стандарт МХ-4. Водночас ринок буде насичуватиметься перетворювачами стандарту MPEG-2 та MPEG-4. Запровадження цифрового телебачення у певній зоні можливе за умови, коли усі мешканці цієї зони мають змогу приймати цифровий сигнал. Тому перед органами влади постало завдання уточнити кількість домогосподарств у кожному районі, а також кількість малозабезпечених родин, яким необхідна державна допомога в придбанні відповідного обладнання.

Як зазначається у повідомленні, нині Національна рада домагається, щоб видатки на set-top-box-и були включені до Державного бюджету.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17445
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Георгий
5961 дн. тому
Мда, как всегда, бессмысленные действия...
DoctoR
5961 дн. тому
Опять "ума палата" поработала. Внедряют МХ-4 (MPEG-4), а людям будут продавать сет-топ-боксы и для MPEG-2 и для MPEG-4. И кто потом народу будет рассказывать, что покупать. Ведь купят, как правило, по меньшей цене для MPEG-2, а увидеть ничего не смогут. Дискредитация идеи может получится от таких решений.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду