20 лютого Нацрада заслухає результати перевірки 8 центральних телеканалів

13 Лютого 2008
17471
13 Лютого 2008
16:23

20 лютого Нацрада заслухає результати перевірки 8 центральних телеканалів

17471
20 лютого Нацрада заслухає результати перевірки 8 центральних телеканалів
Нацрада заслухає результати перевірок великих українських телекомпаній на наступному засіданні – 20 лютого 2008 року. Про це повідомив журналістам на брифінгу голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко.
 
Він наголосив, що позапланові перевірки провідних компаній українського телевізійного ринку проводяться з метою підбиття підсумків періоду дії меморандумів між мовниками та Нацрадою щодо виконання норм Закону про телебачення і радіомовлення. Ці меморандуми мали на меті поступове запровадження норм закону; зокрема йдеться про квоти щодо вітчизняного телепродукту та частку української мови в ефірі. Такі меморандуми між мовниками та регуляторним органом діяли в попередні роки, проте на 2008 рік пролонговані не були.
 
Дату початку моніторингів було оголошено заздалегідь – 15 січня 2008 року. На підставі проведених моніторингів, як пояснив пан Шевченко журналістам, Нацрада вирішила перевірити 8 телекомпаній, які мали «гірші показники» за їх результатами: «Інтер», «1+1», ICTV, Новий канал, СТБ, 5 канал, ТЕТ та НТН.
 
На засіданні 13 лютого Нацрада готова була оголосити результати перевірок «Інтера» та «1+1», проте вирішила відкласти слухання до того моменту, коли надійдуть результати перевірки інших загальнонаціональних телекомпаній, «щоби розглянути питання в комплексі», як пояснив Віталій Шевченко, і щоб уникнути звинувачень у вибірковому підході, як додав Ігор Курус, перший заступник голови Нацради. Також, за словами пана Куруса, майже у всіх телекомпаній Нацрада зафіксувала ідентичні ознаки порушень, більшість із яких пов’язані із питаннями кількості української мови в ефірі.  
 
«У нас є серйозні претензії до всіх каналів, але найбільше претензій до телеканалу «Інтер», - сказав на брифінгу пан Курус, проте зауважив, що зараз ідеться лише про «ознаки порушень», які можуть бути кваліфіковані як порушення тієї чи іншої статті закону тільки після того, як будуть заслухані пояснення мовників. 
 
Тим не менш Віталій Шевченко прояснив ситуацію щодо «Інтера»: найбільше запитань до телеканалу стосуються мовного питання. Він пообіцяв голосувати за оголошення «Інтеру» попередження: «Це справді той випадок, коли компанія серйозно порушує закон. Крім того, вона показує поганий приклад регіональним телекомпаніям».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17471
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знайомий
5926 дн. тому
Що трапилось? Шевченко просох від бодуна і вирішив зробити вигляд активної роботи Нацзради?
Грицько
5926 дн. тому
Це після вчорашнього листа кабельників так зарухалася Нацрада чи боялася, що Яценюк нині дасть прочухана???
Уважний
5926 дн. тому
Звідки раптом така "активність" та "справедливі підходи"! А, що ж ви робили три роки в Нацраді?! Грались у меморандуми? Піарились? Зображали із себе "великих демократів"? У той час, як весь ефір розбалансувався сам собою. Ви - великі державні шкідники !
Насмешили
5926 дн. тому
Він пообіцяв голосувати за оголошення «Інтеру» попередження. Ваше попередження Интеру до одного места. Ничего не измениться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду