Нацрада визначила переможців конкурсу на телевізійні частоти

6 Лютого 2008
18482
6 Лютого 2008
15:35

Нацрада визначила переможців конкурсу на телевізійні частоти

18482
Нацрада визначила переможців конкурсу на телевізійні частоти
6 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підбиває  підсумки конкурсу на телевізійні та радіочастоти, який був оголошений 29 листопада 2007 року. Відповідно до його умов, на конкурс виставлені 19 телевізійних частот та 162 радіочастоти. Всього на участь у ньому надійшло 339 заявок, конкурсанти сплатили завдаток на суму 528 тисяч гривень.
 
 Нацрада вже визначила переможців  на телевізійні частоти. Найбільше частот отримали регіональні телекомпанії. Зокрема, телекомпанія «Аверс» (місто Луцьк) отримала три телевізійні канали у містах Горохів (42 ТВК, 3 години мовлення), Ковель (43 ТВК, 9 годин мовлення) та Нововолинськ (11 ТВК, 9 годин мовлення) Волинської області. Окрім ТРК «Аверс» на ці частоти претендували також ЗАТ «ТЕТ» і ТОВ «Гравіс».
 
Телекомпанія «Град» (місто Ірпінь) отримала частоти на 42 телевізійному каналі (місто Березівка Одеської області) та 41 телевізійному каналі (м. Овідіополь Одеської області).
 
Також переможцями конкурсу стали ТОВ «Юніон»  -  25 ТВК (м. Макіївка), ТРК «Союзжитомир» - 23 ТВК (м. Житомир), ТРК «Рудана» (Кривий ріг) - 36 ТВК (Кривий ріг). А на 44 ТВК у м. Дубно Рівенської області було обрано двоє переможців - «Служба інформації» (НТН) та місцева телекомпанія «Дубно», які матимуть змогу удвох мовити на цій частоті 24 години.
 
Низку частот отримали державні телекомпанії. Зокрема, Дніпропетровська ОДТРК стала переможцем конкурсу на 51 телевізійний канал у Дніпропетровську (4 години мовлення), Миколаївська ОДТРК  - на 38 ТВК у місті Братськ (6 годин мовлення) та на 31 ТВК у місті Криве Озеро Миколаївської області (6 годин мовлення).
 
З українських загальнонаціональних телекомпаній участь у конкурсі також брали 5 канал, ТЕТ, НТН, ICTV та «Кіно». На найбільшу кількість частот у цьому конкурсі (17 позицій) претендувало ТОВ «Гравіс». Генеральний директор «Гравіса» Онно Зонневельд зазначив, що таким чином компанія прагне збільшити покриття каналу «Кіно», який останнім часом почав інтенсивний розвиток мережі. Однак отримав «Гравіс» лише частоти у містах  Гайворон Кіровоградської області ( 28 ТВК, 8 годин мовлення), Іллічівськ Одеської області (3 ТВК, 10 годин мовлення) та у Варварівці Чернігівської області (24 ТВК, 17 годин мовлення). "Гравіс" був єдиним претендентом на частоти у цих містах.
 
«Експрес-інформ» (5 канал) отримав 39 ТВК у місті Енергодар Запорізької області на 24 години мовлення. Окрім нього на цю частоту претендували «Служба інформації» (НТН), ТЕТ, «Гравіс», ICTV та ТОВ «Люкс». Також «Експрес-інформ» подавав заявку  на мовлення на 59 телеканалі у м. Миколаїв. Однак переможець на цю частоту так і не був визначений, оскільки жоден претендент не набрав достатньої кількості голосів.
 
Телеканали ICTV та ТЕТ теж залишились без частот, хоча кожен з них претендував на право мовити на кількох телевізійних каналах.
 
Підбиваючи підсумки конкурсу, голова Нацради Віталій Шевченко зазначив: «Останнім часом для цих конкурсів є характерною тенденція, коли  перемагають переважно регіональні та державні мовники, хоча майже по кожній позиції з ним конкурують великі національні канали. Очевидно, минув час, коли київські гранди виходили з серйозними амбіціями та не сумнівалися, що стануть переможцями. Я вважаю, що Нацрада відкрила дорогу для національних мовників».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18482
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду