Нацрада відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення каналам «1+1», «Футбол», «Шоу Плюс», «Еммануїл»

19 Грудня 2007
22182
19 Грудня 2007
17:17

Нацрада відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення каналам «1+1», «Футбол», «Шоу Плюс», «Еммануїл»

22182
Нацрада відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення каналам «1+1», «Футбол», «Шоу Плюс», «Еммануїл»
На засіданні 19 грудня 2007 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відклала остаточне рішення щодо надання ліцензії на супутникове мовлення телеканалам «1+1», «Україна», «Шоу Плюс», «Еммануїл».
 
Телеканал «1+1» подав заяву в Нацраду щодо видачі ліцензії на супутниковий канал іномовлення («1+1 International»). Проте під час обговорення в Нацраді була висловлена думка, щодо того що таке іномовлення фактично здійснюється на т.зв. «базовій супутниковій ліцензії каналу». У службовій записці управління контролю та моніторингу Нацради зазначається: перелік програм ефірного мовлення та супутникового мовлення («1+1 International») збігається на 60%, що можна тлумачити як те, що видана супутникова ліцензія використовується не за призначенням (піднімати сигнал каналу на супутник), а є фактично міжнародною версією каналу. Рішення Нацради: відкласти до з’ясування обставин.
 
Телеканал «Україна» хотів проліцензуватинішевий супутниковий канал «Футбол» із програмною концепцією «спортивний канал». Як запевнив Нацраду віце-президент компанії Володимир Манжосов, поява нового каналу – це втілення в життя концепції. Про яку оголошувала компанія у відкритих джерелах: переформатування в медійну групу. Телеканал «Футбол» є першим нішевим каналом майбутньої групи, але в найближчих планах компанії таких каналів 4 – 5, зокрема і інтерактивний канал для молодої аудиторії. Пан Манжосов також переконував членів Нацради в тому, що технічні та фінансові можливості компанії схвалені та акціонерами – компанією System Capital Management – й будуть задоволені в повному обсязі.
 
Власники ТРК «Україна», згідно із ліцензійними документами:
 
ЗАТ «СИСТЕМ КЕПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ», м. Донецьк – 99, 925%; Донецька міська рада, м. Донецьк – 0, 075 %.
Під час обговорення питання на засіданні члени Нацради поставили перед менеджментом телеканалу сувору вимогу щодо дотримання мовного законодавства у трансляції спортивних програм. На що Марина Миргородська, головний редактор ТРК «Україна», відповіла: «Ми плануємо переїзд до Києва, де нам буде значно легше знайти україномовних журналістів».
 
Телеканал «Футбол», згідно з заявою, транслюватиметься 18 год/добу, з 10.00 до 04.00. Оператор телекомунікацій – ТОВ «Поверхность – Супутникові комунікації», спосіб розповсюдження – кодований.
 
Рішення щодо надання ліцензії телеканалу «Футбол» прийнято за основу, остаточне голосування – на найближчих засіданнях Нацради.
 
ТРК «Емануїл», м. Київ подала заяву про видачу ліцензії на супутникове мовлення (радіо). Формат – музичний духовно-просвітницький (24 год/добу; на 10 років). Власник ТОВ «ТРК «Емануїл» -  ТОВ «ЛЕПТА» - 100%. Оператор телекомунікацій – SES Sirius AB, Швеція (супутник Sirius 2). Територія розповсюдження – Україна, Європа, «вся зона упевненого прийому сигналу».
 
ТРК «Шоу Плюс» (SHOW Plus)звернулася до Нацради з проханням видати ліцензію на розважально-інформаційне мовлення (24 год/добу; на 10 років). Власники компанії – ТОВ «Шоу Медіа», м. Київ – 100%. Оператор телекомунікацій - Space communication Ltd. (AMOS 2). Нацрада ухвалила відкласти розгляд цього питання до з’ясування обставин.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22182
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду