24 травня у прямому ефірі на Першому національному телеканалі транслюватимуть фінал «Євробачення-2003» УНІАН

16 Травня 2003
2084
16 Травня 2003
16:11

24 травня у прямому ефірі на Першому національному телеканалі транслюватимуть фінал «Євробачення-2003» УНІАН

2084
24 травня у прямому ефірі на Першому національному телеканалі транслюватимуть фінал «Євробачення-2003» УНІАН
24 травня о 22.00 українські глядачі зможуть побачити у прямому ефірі на Першому національному телеканалі трансляцію фіналу пісенного форуму «Євробачення-2003», який відбудеться в Олімпійському центрі «Сконто» в Ризі. Як передає УНІАН, сьогодні на прес-конференції президент НТКУ Олександр САВЕНКО сказав, що НТКУ як єдина українська телекомпанія - член європейської мовної спілки торік отримала ексклюзивне право на пряму трансляцію минулорічного фіналу «Євробачення». За його словами, згідно з правилами конкурсу, це було необхідною умовою для забезпечення участі України в наступному конкурсі (тобто 2003 року).

Отже 24 травня на «Євробаченні» за результатами внутрішнього відбору на форумі Україну буде представляти вперше Олександр ПОНОМАРЬОВ. О.САВЕНКО нагадав, що в разі його перемоги наступний фінал «Євробачення» має відбутися в Україні. «Щиро бажаючи перемоги О.ПОНОМАРЬОВУ, я вже тепер з жахом думаю, де ми будемо шукати гроші», - зауважив О.САВЕНКО, нагадавши, що Латвія витратила на організацію конкурсу понад 7 млн. дол., а це удвічі перевищує весь бюджет НТКУ. Тим не менше, О.САВЕНКО заявив, що про можливість проведення наступного конкурсу в Україні знають Президент України та прем’єр-міністр, який пообіцяв підтримку в разі необхідності. О.ПОНОМАРЬОВ представить на «Євробаченні» пісню «Hasta la vista, baby», відібрану ним з-понад 50 композицій, які надійшли після оголошення НТКУ наприкінці 2002 року відповідного конкурсу. Музику та слова до пісні написали ізраїльтяни, аранжування і запис робилися в Києві. Відеокліп знімав український кліпмейкер Максим ПАПЕРНИК, з яким О.ПОНОМАРЬОВ співпрацює вже декілька років. Виконати постановку пісні на сцені погодився відомий український еквілібрист Анатолій ЗАЛЕВСЬКИЙ і театр «Різома». Підтримати співака у Ризі їдуть брати КЛИЧКИ.

Як розповів на прес-конференції віце-президент НТКУ Генадій РАДЧЕНКО, пряма трансляція триватиме майже 3,5 години без перерв на рекламу. У забезпеченні ефіру в НТКУ працюватимуть понад 120 співробітників. Крім того, залучатимуться Міністерство зв’язку, «Укртелеком» та «Утел», які мають забезпечити голосування жителів України. Кожна з 26 пісень, представлених на конкурсі, матиме свій номер відповідно до появи на сцен. Україна виступатиме під номером 16. Українці, так само як жителі інших європейських країн, за правилами форуму не мають права голосувати за свого представника. Цього року всі країни будуть використовувати лише телеголосування плюс, у деяких випадках одночасно голосування через SMS-повідомлення. Голосування за телефонними номерами є безкоштовним для усіх жителів України і триватиме лише 5 хвилин.

Читайте також:

Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

Олександр Пономарьов представлятиме Україну на “Євробаченні-2003”



Запитання „Детектор медіа”: - Як ви вважаєте, чи потрібно було проводити відкритий загальнонаціональний конкурс для того, щоб визначити учасника від України на конкурсі „Євробачення-2003”, що пройде цього року в Литві?

Україна “підспівуватиме” учасникам “Eurovision” разом із усією Європою.

Радість!.. Чия? За скільки?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду