Сьогодні розпочалось попереднє слухання справи Гонгадзе оновлено

19 Грудня 2005
684
19 Грудня 2005
13:30

Сьогодні розпочалось попереднє слухання справи Гонгадзе оновлено

684
Сьогодні розпочалось попереднє слухання справи Гонгадзе оновлено
Сьогодні о 12.30 в Апеляційному суді Києва розпочалося попереднє слухання справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє "Українська правда" в залі засідання присутні підозрювані у виконанні вбивства Микола Протасов, Валерій Костенко і Олександр Попович, а також їхні представники у суді.

Також у залі присутній адвокат матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур.

Засідання проходить у закритому режимі без присутності журналістів.

Водночас журналістам стало відомо, що адвокат Лесі Гонгадзе має намір подати клопотання про передачу справи на дослідування, щоб встановити організаторів та замовників вбивства.

Як повідомив адвокат матері вбитого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур, справа слухатиметься колегією суддів Судової палати у кримінальних справах під головуванням судді Ірини Григор’євої, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 8 серпня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Генеральна Прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо звинувачення Валерія Костенка, Миколи Протасова, Олександра Поповича за п. «i» ст.93 і ч.3 ст.166 Кримінального кодексу України в редакції 1960 року, яке виділене з кримінальної справи №60-1241 за фактом навмисного вбивства журналіста Г.Гонгадзе.

23 листопада Генпрокуратура направила до Верховного Суду України для визначення підсудності цю кримінальну справу щодо звинувачення трьох осіб, яке виділене з кримінальної справи про вбивство журналіста Г.Гонгадзе.

28 листопада ВСУ передав справу про вбивство журналіста Г.Гонгадзе голові Апеляційного суду Києва для вирішення питання, хто з суддів і коли буде його розглядати.

«ForUm» та "Українська правда"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"УП"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду