Антимонопольний комітет зайнявся ЗАТ "Воля-Кабель"

20 Жовтня 2005
852
20 Жовтня 2005
14:22

Антимонопольний комітет зайнявся ЗАТ "Воля-Кабель"

852
Антимонопольний комітет зайнявся ЗАТ "Воля-Кабель"
Антимонопольний комітет України прийняв рішення рекомендувати ЗАТ "Воля-кабель" утриматися від підвищення тарифів на пакет аналогового телебачення з 18 грн. до 20,2 грн.

"У результаті аналізу ми виявили наявність статті витрат (при формуванні тарифів "Воля-кабель"), що, на наш погляд, є не обґрунтованою. Це і дозволило АМК прийняти дане рішення", - заявив голова АМК Олексій Костусєв.

При цьому він уточнив, що мова йде про витрати, пов'язані з технічним обслуговуванням мереж компанії. "Вони, на наш погляд, не набагато, але все-таки завищені", - підкреслив він.

Голова АМК також відзначив, що "Воля-кабель" може не прислухатися до рекомендацій комітету і все-таки підняти існуючий тариф, "але, інша справа, як на це зреагуємо ми".

Костусєв пояснив, що такий факт АМК буде розглядати як зловживання монопольним положенням компанії "Воля-кабель". "Ми можемо розглядати цю ціну як монопольно високу і порушити справу", - сказав він, додавши, що виконання компанією "Воля-кабель" рекомендацій АМК дозволить киянам у цілому заощадити більш 300 тис. грн. на місяць.

Як підкреслив Костусєв, кожен учасник ринку кабельного ТВ повинен установлювати свій тариф з урахуванням витрат і пам'ятати, оскільки у своєму сегменті він займає монопольне положення, будь-які спроби установити економічно необґрунтовані тарифи комітет буде жорстко припиняти.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу АМК, "Воля-кабель" звернулася в комітет із проханням роз'яснити правомірність підвищення тарифів на соціальний аналоговий пакет.

Раніше президент ЗАТ "Воля-кабель" Сергій Бойко заявляв про те, що компанія не планує підвищувати вартість пакету програм у соціальному аналоговому форматі (пакет "Україна"). Однак припустив, що якщо в проект держбюджету будуть внесені зміни, вартість пакета "Україна" у наступному році трохи зросте.

"Відповідно до законопроекту про держбюджет на 2006 рік при рівні інфляції в 9% вартість пакета "Україна" не перевищить 20 грн. (на сьогодні - 18 грн.).

За даними Бойка, ціну того ж пакету "Україна", але в цифровому форматі мовлення, компанія "Воля" планує установити нижче 18 грн. для стимулювання підписки абонентів на цифровий пакет.

Компанія "Воля" надає доступ передплатникам до пакетів програм кабельного телебачення, представлених торговельною маркою "Воля Преміум ТБ", а також доступ до ресурсів інтернет, представлений торговельною маркою "Воля Бродбенд".

Українська правда

Читайте також:

ВОЛЯ та ІТК домовилися про розвиток цифрового телебачення (оновлено)

Компанія „Воля” збирає прес-конференцію з приводу змін у соціальному пакеті (анонс)

Компанія Воля змінює порядок та умови надання телекомунікаційних послуг

Укртелеком" потеснит "Волю" на рынке цифрового ТВ

"Воля-Кабель" включить музичний канал OTV у соцiальний пакет "Україна" на час "Євробачення"

Антимонопольный комитет "разберется" с ЗАО "Воля-кабель"

Киевские власти изучат законность предварительной двухмесячной предоплаты услуг оператора "Воля-кабель"

АМК просит столичную мэрию не препятствовать развитию кабельного телевидения

АМКУ – ще один силовий гравець на ринку ЗМІ?

В Украине действует 120 сетей кабельного телевидения

Шляхи законодавчого регулювання ринку кабельного телебачення

Чи варто в законі про “Телебачення та радіомовлення” частково регулювати ринок мовлення у багатоканальних мережах?

Пересядем на лошадь?

Выживет ли «кабельщик» в новой «мультимедийной среде»?

19 листопада відбудеться Круглий стіл „Шляхи розвитку кабельного ТБ в контексті законодавчого регулювання”

Віктор Понеділко: "Ми ризикуємо отримати кількість глядачів цифрового ТБ аналогічну користувачам Інтернет"

Кабельне телебачення міста Києва – ситуація патова?

У Києвi пройшла багатостороння зустрiч технiчних експертiв з планування наземного цифрового телебачення (оновлено)

Бомба для Нацсовета?

Непокабелимые











Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду