Голова Наглядової ради благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко виступила на 10-му міжнародному форумі Східної групи ґрантодавців

20 Жовтня 2005
646
20 Жовтня 2005
14:53

Голова Наглядової ради благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко виступила на 10-му міжнародному форумі Східної групи ґрантодавців

646
Голова Наглядової ради благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко виступила на 10-му міжнародному форумі Східної групи ґрантодавців
Голова Наглядової ради благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко виступила на 10-му Міжнародному форумі Східної групи ґрантодавців (GEG) Європейського центру фундацій (EFC), що вперше відбувається в Україні.

У своєму виступі, з якого розпочалося пленарне засідання Форуму, пані Катерина Ющенко сказала, що «їй дуже приємно, що Форум «вирішив провести свою десяту щорічну зустріч саме в Україні. Це ще одна ознака того, що країни світу заново виявляють свій інтерес до нашої держави». Пані Катерина зазначила, що тема цьогорічної конференції звучить як «Відгук на зміни», «і тому конференція особливо підходить для проведення у нашій країні, бо Україна докорінно змінилася за останній рік». «Ми зробили величезний поступ у розвитку демократії та громадянського суспільства. Україна завжди була у самому центрі Європи і ніколи не забувала своє європейське коріння, європейських цінностей і свого прагнення до демократії і свободи», – сказала дружина Президента України.

Мета 10-го форуму – поділитися досвідом та покращити діяльність вже існуючих українських фондів і благодійних організацій, надаючи імпульс до започаткування нових філантропічних програм як корпораціями, так і приватними особами, як це нині існує в усьому світі. Водночас, як підкреслила дружина Президента України, «на цьому Форумі не лише ми самі сподіваємося набути досвіду від зарубіжних організацій, як долати наші внутрішні виклики». «Ми маємо надію, що й ви зі свого боку належно оціните наш досвід, особливо у розвитку демократії і громадянського суспільства», – наголосила пані Катерина Ющенко.

У своєму виступі вона також відзначила роль листопадових подій минулого року, коли українці підтвердили свою відданість мирному вирішенню конфліктних питань і засвідчили цим високий рівень демократичного розвитку країни. Помаранчева революція, переконана дружина Президента, не кінець, а лише початок великих перетворень у «налагодженні демократичних процесів, розвитку і гармонізації законодавчої діяльності, подоланні бідності, досягненні соціальної справедливості, відродженні культури відповідальності перед громадою, країною і суспільством; досягненні більшої прозорості роботи уряду, бізнесу і нерядового сектора; побудові такого суспільства, яке цінує і поважає кожного свого громадянина». Досвід міжнародних благодійних фундацій допоможе Україні та її народу у цій роботі, переконана пані Катерина Ющенко.

Як представниця неурядової благодійної організації, пані Катерина Ющенко відзначила напрямки роботи фонду «Україна 3000» – «Вчора», «Сьогодні», «Завтра», зупинилася на історичній програмі з вшанування жертв Голодомору 1932-33 рр., медичній програмі «Від лікарні до лікарні», розповіла про допомогу дітям -сиротам, важкохворим дітям і людям з особливими потребами.

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» виступив співорганізатором і спонсором міжнародної зустрічі найвпливовіших світових донорських організацій, діяльність яких зосереджена у Центральній і Східній Європі та країнах колишнього Радянського Союзу. Конференція, на якій присутні представники 180 найбільших грантодавчих організацій, відбулася на запрошення Українського форуму ґрантодавців (УФҐ) – професійної асоціації благодійних фондів, що ставить за мету розвиток філантропії в Україні. Східну групу ґрантодавців (СГҐ) засновано в 1992 році неформальною коаліцією приватних і державних організацій – фундацій, двосторонніх та багатосторонніх міжнародних організацій та корпорацій, які надають ґранти в країнах Східної та Центральної Європи й колишнього Радянського Союзу.

Форум триватиме до 21 жовтня і зосередиться на таких питаннях, як покращення роботи донорів у країнах, що зазнали кардинальних політичних і суспільних перетворень, і заохочення донорських організацій до нових форм ґрантодавчої діяльності та підтримки місцевого благодійництва.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду