25 жовтня на «П’ятому» - марафон вільної журналістики

20 Жовтня 2005
795
20 Жовтня 2005
15:11

25 жовтня на «П’ятому» - марафон вільної журналістики

795
25 жовтня на «П’ятому» - марафон вільної журналістики
25 жовтня, у вівторок, впродовж цілого дня в ефірі „каналу чесних новин” триватиме телевізійний марафон.

Того ж дня рівно о 21.00 на «5 каналі» відбудеться прем’єра фільму «Право на професію!..»

25 жовтня 2005 року виконується рівно рік, як журналісти «5 каналу» та Народного радіо «Ніко» на знак протесту проти системних утисків свободи слова в Україні та випадків тиску на «5 канал» розпочали голодування .

„Це був початок нової сторінки в історії української журналістики”, - говориться у повідомленні. „Початок безкомпромісної боротьби за свободу слова. Саме за ініціативою «5 каналу», який закликав всіх колег до солідарності, в Україні тоді розпочалася журналістська революція.”

«Цей фільм про журналістику, про її клінічну смерть та нове народження. Цей фільм про «5 канал» та його боротьбу за право власного голосу. Це фільм про право на професію, - зазначає редактор фільму Костянтин Ігнатчук. – Фільм розповідає про те, як змінювалась українська журналістика впродовж 2004 року. Про те, як тотальна цензура викликала зворотню реакцію серед журналістів і врешті призвела до журналістської революції. Про те, як 5 канал, пройшовши тиск влади та голодування, виборов право казати правду і здобув довіру глядачів».

За інформацією прес-служби 5 каналу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду