Юрій Андрухович отримав Лейпцігську премію

19 Грудня 2005
924
19 Грудня 2005
10:02

Юрій Андрухович отримав Лейпцігську премію

924
Юрій Андрухович отримав Лейпцігську премію
Письменник Юрій Андрухович став нинішнім лауреатом Лейпцігської літературної премії європейського взаєморозуміння.

Так відзначена його книга „Дванадцять обручів”, яку в німецькому перекладі опублікувало видавництво Suhrkamp.

Роман, дія якого розгортається у віддаленому куточку Карпат, переконав журі конкурсу „майстерною сумішшю міфу та магії“. „Автор відкриває читачу забутий центр континенту“ і привертає до України допитливу увагу, передає «УНІАН».

Почесна відзнака підкріплена премією в 15 тисяч євро, яку Андруховичу вручать 15 березня 2006 року під час відкриття Лейпцігського книжкового ярмарку.

Засновниками премії європейського взаєморозуміння, яка існує з 1994 року, є місто Лейпциг, федеральна земля Саксонія і Об'єднання німецької книготоргівлі. Премія відзначає представників мистецтва, які своїми літературними творами долучилися до кращого взаєморозуміння між представниками різних європейських культур.



«ForUm»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду