Микола Томенко: Під час парламентських виборів дуже важливо не допустити політичного малоросіянства

27 Вересня 2005
597
27 Вересня 2005
16:28

Микола Томенко: Під час парламентських виборів дуже важливо не допустити політичного малоросіянства

597
Микола Томенко: Під час парламентських виборів дуже важливо не допустити політичного малоросіянства
Лише корпоративна солідарність українських медіа та шоу-бізнесу може врятувати Україну під час парламентської виборчої кампанії від чергового національного приниження, як це відбувалося під час президентських виборів. Про це Микола Томенко заявив сьогодні на „круглому столі”, присвяченому проблемі законодавчого врегулювання участі іноземних громадян та організацій у передвиборчій агітації.

Микола Томенко сподівається, що цинічне повторення багатьох брудних технологій, скерованих або зроблених за кордоном, не відбудеться, адже з уроків президентської кампанії зроблено багато висновків і прийнята нова редакція закону про вибори, в якій, зокрема, обмежена участь іноземців у передвиборчій агітації.

Проте, за словами Томенка, варто приділити значну увагу тлумаченню участі іноземних громадян стосовно медіасфери. У зв’язку з цим він пропонує до початку офіційної виборчої кампанії ініціювати створення експертної групи, до якої б увійшли члени ЦВК, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, керівники ЗМІ та медіаексперти, щоб врегулювати спірні та проблемні питання у виборчому законодавстві.

Так, наприклад, необхідно звернути увагу і дати чітке роз’яснення прав засобів масової інформації, що мають більше 50% іноземного капіталу, на висвітлення перебігу виборчої кампанії. До речі, на сьогодні не існує чіткої інформації про кількість таких ЗМІ в Україні. Треба нарешті припинити практику, коли в іншій країні виготовляється „чорна піар-продукція”, а вітчизняні ЗМІ є засобом її поширення.

„Але найголовніше – це не допустити під час парламентської виборчої кампанії політичного малоросіянства, коли найделікатніші та найконфліктніші для України епізоди суспільного та економічного життя коментують іноземні політичні аутсайдери чи політичні пройдисвіти”, - вважає Микола Томенко.

За інформацією прес-служби М.Томенка

Читайте також:

Круглий стіл «Заборона на участь іноземних громадян та організацій у передвиборній агітації» (анонс)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду