Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

27 Лютого 2003
3912
27 Лютого 2003
17:43

Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

3912
"Ви розумієте, що таке взагалі зробити вибірковий конкурс? Це – „Таврійські ігри” №2, тоді це буде повноцінний відбірковий конкурс". На сайті „Детектор медіа” триває громадське обговорення процедури визначення учасника конкурсу „Євробачення-2003” від України. Опитані нами експерти висловили чимало претензій до того, що відомого співака Олександра Пономарьова НТКУ обрала без проведення національного всеукраїнського конкурсу.
Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?
Свою думку з приводу ситуації, що виникла, на прохання кореспондента „Детектор медіа” висловив сам Олександр Пономарьов.

- Як ви ставитеся до претензії, що оскільки вашу участь у конкурсі має оплатити Національна телекомпанія України, яка існує на кошти платників податків, то, відповідно, моральніше було б провести всеукраїнський конкурс для визначення учасника „Євробачення-2003”?



Олександр Пономарьов: - Справа в тому, що є два методи відбору на цей конкурс. Перший: коли вирішує творчий колектив телекомпанії – учасниці „Євробачення”, другий метод відбору – це національний конкурс. І це відомо, я про це неодноразово говорив на прес-конференціях.

Той продюсер, що писав цю єрунду на ваш сайт (автор статті Олександр Зирін, доцент кафедри шоу-бізнеса Київського університету культури. – „Детектор медіа”) задає запитання, як людина з вулиці, що нічого не знає. Якщо вона хоче знати це, є сайти, є інформація. Я вибачаюся, але мені немає зараз за що пісні купувати. Ви розумієте, що таке взагалі зробити вибірковий конкурс? Це – „Таврійські ігри” №2, тоді це буде повноцінний відбірковий конкурс. Я от був у Латвії. Це – Палац спорту, це як мінімум 150 тисяч доларів, де наша держава їх зараз візьме? Зараз треба купувати пісні закордонних авторів. Хто платитиме за це? Я плачу... Я вам чесно кажу, якби у мене була можливість, якби я знав, що така ситуація буде, то я б із задоволенням передав би цю місію комусь іншому, коли хтось так дуже хоче поїхати на цей конкурс. Зирін, може, хоче поїхати, чи, може, його бувша дружина?

Оксана Лисенко

Від „Детектор медіа”. - Отже, позиції всіх зацікавлених сторін – експертів, Національної телекомпанії, самого співака - нашим читачам ми представили. Залишилося, щоправда, ще одне не з’ясоване нами питання: відкіля все ж таки НТКУ візьме кошти для оплати участі нашого учасника в „Євробаченні-2003”? Сподіваємось, що про це нам повідомлять відкрито і публічно.



Що ж до того – скільки коштів треба було б для проведення загальнонаціонального конкурсу, чи дійсно немає для цього спонсорів (бо ще не прийшов час виборної кампанії?), чи не має в нас авторів, здатних створити гідні твори, за які не було б соромно на міжнародному рівні, чи задовольняє наших глядачів музичне телебачення на Першому національному – то ми сподіваємось поговорити про це вже найближчим часом.



Залишайтесь з „Детектор медіаю”!

Читайте також:

Олександр Пономарьов сприймає свою участь у „Євробаченні-2003” як затратну місію?

Олександр Пономарьов представлятиме Україну на “Євробаченні-2003”



Запитання „Детектор медіа”: - Як ви вважаєте, чи потрібно було проводити відкритий загальнонаціональний конкурс для того, щоб визначити учасника від України на конкурсі „Євробачення-2003”, що пройде цього року в Литві?

Україна “підспівуватиме” учасникам “Eurovision” разом із усією Європою.

Радість!.. Чия? За скільки?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3912
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду