Обличчя марафону «Єдині новини» у березні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» у березні 2024 року: кому давали слово найчастіше

17 Квітня 2024
2992

Обличчя марафону «Єдині новини» у березні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
2992
Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс.
Обличчя марафону «Єдині новини» у березні 2024 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у березні 2024 року: кому давали слово найчастіше

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, жовтень, листопад, грудень 2023 року, січня, лютого 2024 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня.

У березні «Єдині новини» провели 1806 ввімкнень із гостями, це в середньому 58 ввімкнень на день. Загалом за місяць в ефір завітало 700 різних людей, тобто статистично кожного кликали близько 2,6 раза.

Жінок кликали на 17,8% розмов, у середньому глядачі могли побачити 10 жінок на день. І 48 чоловіків. Серед унікальних гостей жінок було 172, а це означає, що жінок не лише рідше кличуть у «Єдині новини», їх ще й рідше кличуть повторно: у середньому 1,8 раза проти 2,8 у чоловіків.

Серед одинадцяти провідних гостей березня було дев’ять речників чи інших службовців, які виконують схожу функцію. Найпопулярнішою спікеркою знову стала Наталія Гуменюк, яка коментувала події 51 раз за 31 день. Це другий найбільший показник пані Наталі після жовтня 2023 року, коли їй давали слово 54 рази.

Тим часом Олександр Мусієнко, улюблений воєнний коментатор «Єдиних новин», установив персональний рекорд — 26 появ за 31 день і друге місце в загальному заліку. Іншого оглядача Олексія Гетьмана, другого із двох не-речників у топі, показували 15 разів.

Зрозуміло часто (16 разів) давали слово меру Харкова Ігорю Терехову та заступниці міністра енергетики Світлані Грінчук (13 разів).

Щодо політичної репрезентації, то найпопулярнішою партією в ефірі була «Слуга народу» — 88 представників за 31 день. Від Офісу президента до марафону запрошували 44 людини. Від Кабінету Міністрів — 33. Отже, в середньому глядачі могли бачити 5,3 представника влади щодня. Та одного представника усередненої «опозиції»  — загалом 34 людини за березень.

Щодо розподілу партій між каналами, то «Європейську солідарність» уже традиційно кличе лише Суспільне. Інші партії запрошує як Суспільне, так і приватні канали марафону.

У персональному заліку політиків лідирує Михайло Подоляк, де-факто спікер Офісу президента. Його запрошували до «Єдиних новин» 18 разів, тобто частіше, ніж будь-яку фракцію парламенту.

Також 18 — це кількість представників влади у топі поспіль, поки там не з’являється перший представник умовної опозиції — Михайло Цимбалюк із «Батьківщини».

Гостьовим лідером у березні був канал «Рада» — 262 ввімкнення чи 14,5% від усіх гостей. «Ми — Україна» провела 182 розмови з гостями, а Суспільне — 159. Найменше інтерв’ю традиційно було на «1+1» — 42 розмови з гостями за 31 день.

З цікавого — саме «Рада» всі вісім разів запрошувала Сергія Лещенка, радника керівника Офісу президента. Перший канал Суспільного всі сім разів кликав політичного коментатора Олега Саакяна. «Плюси» цього місяця порушили традицію та кликали в ефір не лише коментаторів, але й представників влади. А також на 7 із його 9 появ — Іллю Пономарьова, колишнього російського адвоката.

Найпопулярнішими темами у березні були воєнні дії (27,5%) та міжнародна політика (19,3%). Останню найчастіше коментував Михайло Подоляк — у 15 із 18 своїх інтерв’ю. Про культуру говорили 46 разів за 31 день.

Скриншот відео: керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в етері «Єдиних новин», «Факти» ICTV / ютуб 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2992
Читайте також
26.11.2023 14:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду