Обличчя марафону «Єдині новини» у лютому 2024 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» у лютому 2024 року: кому давали слово найчастіше

23 Березня 2024
922

Обличчя марафону «Єдині новини» у лютому 2024 року: кому давали слово найчастіше

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
922
Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс.
Обличчя марафону «Єдині новини» у лютому 2024 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у лютому 2024 року: кому давали слово найчастіше

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, жовтень, листопад, грудень 2023 року, січня 2024 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня. У кінці 2022 року ми підбили підсумки перших десяти місяців марафону.

У лютому «Єдині новини» провели 1769 включень із гостями, тобто в середньому 61 включення на день. Унікальних гостей за місяць гостьові редактори знайшли 650. Суто статистично кожного гостя марафон запрошував 2,7 рази за місяць. 

Жінки складали 17% гостей у лютому, глядачі могли побачити їх близько десяти разів щодня. Унікальних жінок редактори знайшли 158, чи 24,3% від унікальних гостей. До речі щодо унікальних гостей, жінок не лише кликали менше загалом, їх статистично рідше кликали повторно: в середньому 1,9 разів за місяць проти 3,1 разів у чоловіків.

Із топ-десяти гостей лютого вісім були речниками чи місцевими чиновниками, які фактично виконують у марафоні звітні функції. Найпопулярнішою гостею другий місяць поспіль продовжує бути Наталія Гуменюк із 40 появами за 29 днів. Друге місце, ймовірно востаннє, адже у березні його звільнили, посідає речник Повітряних сил Юрій Ігнат із 33 появами за 29 днями. Обидва звання — і другого найпопулярнішого гостя марафону, і вже колишнього речника — розділяв із Ігнатом Дмитро Лиховій. 

Улюбленого військового коментатора «Єдиних новин» Олександра Мусієнка кликали в лютому 30 разів. Михайло Подоляк з’являвся в ефірі 22 рази за 29 днів. Це один із найвищих показників для радника керівника Офісу президента. 

Власне, Подоляк був і найпопулярнішим політичним гостем лютого. Далі йшли місцевий депутат від «Слуги народу», а нині військовий Юрій Федоренко, ще кілька нардепів від «Слуги народу», міністри чи члени їхніх команд. Продовжує зростати представленість Михайла Цимбалюка, нардепа «Батьківщини», якого в останній місяць зими запрошували до «Єдиних новин» 8 разів — це п’ятий показник серед політиків загалом. Наступна представниця не монобільшості — Ірина Фріз із «Європейської солідарності» — бувала в марафоні всього 4 рази за місяць. 

Традиційно в партійному розрізі домінувала «Слуга народу» — 116 появ за 29 днів, тобто в середньому чотири представники на день. Ще 61 раз в ефірі фігурували члени Кабміну та 50 разів — представники Офісу президента. 

Жодна інша фракція парламенту не наблизилися не те що до «Слуги народу», а навіть до рівної половини показників Офісу президента. Людей із «Голосу» кликали в ефір 24 рази протягом лютого. «Батьківщину» — 13 разів. «Європейську солідарність» — шість разів. «Довіру» та «За майбутнє» — по чотири рази. 

Триває ситуація, коли «Європейську солідарність» кличе лише Суспільне й ігнорує КОЖЕН інший із шести каналів марафону. Натомість лише «Рада» вмикає групу «Довіра». 

15,3% інтерв’ю в марафоні провів телеканал «Рада». За 9,7% відповідала «Ми-Україна». Найменше — усього 2% розмов — було в ефірі «1+1». Цей канал покликав 40 гостей за 29 днів. 

Якихось аномалій у гостьовій політиці не спостерігалося. Топи гостей каналів корелювали із загальним топом, за винятком окремих улюблених експертів. Як Георгій Біркадзе та Олексій Буряченко, що відвідали лише чи здебільшого «Раду». На «1+1» речників традиційно не кликали. 

 

Щодо тем розмов із гостями, то в марафоні найбільше обговорювали воєнні дії — 32%. Про міжнародку говорили 23,3% часу. Української політики стосувалося 15,7% включень. Традиційно найрідше згадували про культуру — 40 профільних розмов за 29 днів.

Скриншот відео: Факти ICTV/ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
922
Читайте також
08.04.2024 13:25
Ангеліна Страшкулич, Роман Романюк, «Українська правда»
2 124
26.11.2023 14:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 098
13.08.2023 10:00
Ярослав Зубченко
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
Вероніка Луцька
«Детектор медіа»
1 955
16.07.2023 13:00
Ярослав Зубченко
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
2 024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду