Обличчя марафону «Єдині новини» у січні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» у січні 2024 року: кому давали слово найчастіше

17 Березня 2024
1949

Обличчя марафону «Єдині новини» у січні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1949
Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс.
Обличчя марафону «Єдині новини» у січні 2024 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у січні 2024 року: кому давали слово найчастіше

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, жовтень, листопад, грудень 2023 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня. У кінці 2022 року ми підбили підсумки перших десяти місяців марафону.

У перший місяць нового року «Єдині новини» провели 1750 ввімкнень — на сто менше, ніж минулого місяця. Менше (на 50) виявилося також унікальних гостей — 656. У середньому глядачам показували 56,4 розмови з гостями на добу.

Трохи зросла, відносно грудня 2023-го, репрезентація жінок — до 19%. У середньому глядачам показували 11 ввімкнень із жінками щодня, та 46 — із чоловіками. Унікальних жінок за січень покликали 168.

На перше місце за популярністю у січні, після перерви у два місяці, повернулася Наталія Гуменюк. Начальницю об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня запрошували на ефір 47 разів за 31 день. Напевне, скучили.

Топ гостей загалом традиційно очолювали речники, яких кликали в ефір практично щодня: Ігнат, Толоконніков, Фітьо. Улюблений воєнний коментатор марафону — Олексій Мусієнко — посідав 7-ме місце з 21 появою протягом місяця. Також до десятки потрапив міський голова Харкова Ігор Терехов із рекордними для себе 20 появами в марафоні за місяць.

Щодо політичної репрезентації, то найбільше представлення, як завжди, мала «Слуга народу» — ефір відвідали 128 нардепів і міських депутатів від цієї партії, тобто в середньому по чотири щодня. Дев’ять представників «Європейської солідарності» аналогічно ледь могли заповнити собою один тиждень.

Також журналісти 43 рази брали коментарі різноманітних представників Офісу президента. 69 разів у марафоні виступали міністри чи члени їхніх команд. Члени всіх політичних фракцій, крім «Слуги народу», разом відвідали начебто єдиний марафон 56 разів. Групу «За майбутнє» при цьому запрошували частіше, ніж фракцію «Європейська солідарність». До того ж, як завжди, партію Петра Порошенка з усіх каналів марафону чомусь кликало лише Суспільне.

У персональному заліку політиків лідирував міський депутат від «Слуги народу», а зараз військовослужбовець Юрій Федоренко. Далі йшли нардеп від «Слуги народу» Єгор Чернєв і радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Обоє заходили на ефіри по 16 разів. Тобто частіше ніж практично будь-яка умовно опозиційна фракція парламенту. Якщо хочете побачити парламентаря не від «Слуги народу», вам доведеться домотати цей список до представника «Батьківщини» Михайла Цимбалюка з його шістьма появами в ефірі.

Найбільше гостей в ефір марафону запрошувала «Рада» — 12,1% від усіх спікерів. Перший канал Суспільного відповідав за 11,3% коментаторів. Найменше розмов традиційно було на «1+1» та «Інтері», вони брали коментарі 2,4% та 2% часу відповідно.

Помітних аномалій цього місяця не було. Хіба що «1+1» досить незвично для себе кілька разів запрошував у ефір речників і чиновників (зазвичай тут обмежуються коментаторами). А Перший канал Суспільного самотужки відповідав за вісім із дев’яти появ Аскада Ашурбекова, запорізького обласного депутата від «За майбутнє». Ще один раз чоловіка кликав «Інтер».

Головною темою марафону звісно були бойові дії — 31,5% розмов. А от другою темою цього місяця виявилася внутрішня політика України. Вона на чотири ввімкнення (311 проти 307) випередила міжнародні відносини. Про культуру згадували за місяць 44 рази, тож, принаймні статистично, хоча би раз на день.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1949
Читайте також
26.11.2023 14:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 097
13.08.2023 10:00
Ярослав Зубченко
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
Вероніка Луцька
«Детектор медіа»
1 955
16.07.2023 13:00
Ярослав Зубченко
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
2 024
16.06.2023 09:07
Ярослав Зубченко
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду