Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2024 року

1 Квітня 2024
189

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
189
Відновлення Київщини та підвищення мінімальної зарплати.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про виправдання війни Російською православною церквою говорили з політичним коментатором Валентином Гладких. Він сказав, що росіяни постійно створюють образ зовнішнього ворога і що нова ідеологія РПЦ вдарила по Українській православній церкві Московського патріархату. Їм буде все важче пояснювати вірянам позицію російської церкви.

Збільшення мінімальної заробітної плати у гостьовій студії «Ради» коментував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Він сказав, що зростання мінімальної зарплати має стимулювати українську економіку. Крім того, зростуть податки.

Відновлення житла на Київщині коментувала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). Вона долучилась до гостьової студії телеканалу в Бучі. За  словами гості, Київщина лідирує серед інших областей за кількістю руйнувань. Мінімальну суму відновлення інфраструктури у Бучі Шуляк оцінила у 5 мільярдів гривень.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про російську пропаганду розмірковував головний редактор проєкту «Антизомбі» Олексій Коссе. Він вважав, що це добре, що українські Telegram-канали попереджують про ракетну небезпеку. А також стверджував, що російський меседж про так звані «удари помсти» мають мотивувати українців зупинити атаки на російські нафтопереробні заводи. Щодо Telegram Коссе сказав, що у 2014 році він би погодився на контроль мережі. Зараз, на його думку, переважна більшість українців не потребує контролю й використовує соцмережу для пошуку корисної інформації.

Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка від «Слуги народу», у студії «Інтера» розповідала про підвищення пенсій та мінімальної зарплати. Вона сказала, що в березні пройшла щорічна індексація пенсій.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалу «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду