Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 квітня 2024 року

2 Травня 2024
781

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
781
Візит Столтенберга та ризики Telegram.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» з радником керівника Офісу президента Владиславом Власюком обговорили різні сценарії конфіскації російських активів закордоном та ставлення до них міжнародних партнерів. Він сказав, що ідея конфіскувати російські активи — справедлива, але сценаріїв її реалізації багато. Найоптимістичніший — отримати активи та мати можливість профінансувати з них купівлю зброї чи відбудову. Та перед цим необхідно конфіскувати відсотки, які продовжують накопичуватись на цих активах.

Експерт з протидії дезінформації Андрій Шаповалов розповідав про блокування українських чат-ботів у Telegram. Він сказав, що з одного боку Telegram – це меседжер з великою кількістю зручних функцій, проте кожна людина може створювати анонімні канали й писати про будь-що, чого направду не існує.

Про візит до Києва генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у студії «Ми — Україна» розмірковував політичний оглядач Дмитро Левусь. Далі візит Столтенберга також коментував політичний оглядач Олексій Буряченко. Він сказав, що заява про ідею створити фонд у 100 мільярдів євро для України свідчить про ініціативу європейських країн взяти на себе лідерство у наданні допомоги.

У блоці Суспільного про правила військового обліку та зростання штрафів за їхнє  порушення дискутували народні депутати Андрій Осадчук («Голос»), Олександр Бакумов («Слуга народу») та Іван Крулько («Батьківщина»). Осадчук сказав, що наразі пропонують дати можливість представникам територіальних центрів комплектації виписувати постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку. При цьому, поки невідомо, як людину інформуватимуть про те, що на неї будуть накладені обмеження.


Поїздку лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Франції обговорили з політичним оглядачем Богданом Ференсом. Він сказав, що Китай хоче налагодити співпрацю з європейськими країнами, оскільки раніше їхня позиція щодо Китаю не збігалась з політикою США. А тепер, через війну Росії проти України, ставлення Європи та США до Піднебесної синхронізувались. Ференс додав, що під час візиту обговорюватимуть війну й президент Франції Емманюель Макрон запрошуватиме Сі до участі у червневому саміті миру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду