Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 квітня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 квітня 2024 року

2 Травня 2024
321

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
321
Повістки в Росії та саміт миру.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 квітня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби, а також показали минулотижневий підсумковий випуск новин.

З народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу») у студії «Ради» говорили про зростання вартості великоднього кошика. Він сказав, що напередодні свят ціни традиційно зростають, проте цьогоріч значного здорожчання не буде. Це зумовлено збільшенням кількості фермерів та падінням попиту. Також він прокоментував ситуацію з посівною.

Зміни правил вручення повісток в Росії коментував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він сказав, що російська армія має втрати у розмірі 450 тисяч вбитих та поранених. І що Європа дуже довго боялась чисельності російської армії. Зачепили й тему примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях.

Про Глобальний саміт миру говорили з народним депутатом Олександром Мережком («Слуга народу»). Йшлось про те, хто погодився взяти участь у червневій зустрічі. За словами нардепа, немає гарантії, що представники Китаю долучаться до саміту, проте є сподівання, що їх все ж вдасться переконати.

У блоці «1+1»  про блокування польсько-українського кордону говорили із заступником міністра аграрної політики та продовольства Тарасом Висоцьким. Він розповів, що у вересні 2023 року український уряд ухвалив  спецпроцедури експорту української сільськогосподарської продукції до Польщі та ще чотирьох країн. Фактично для врегулювання ситуації на кордоні. За словами гостя, це рішення діятиме до кінця 2024 року й українські фермери знають про його дію.


Керівник урядового «Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Ігор Соловей у студії телеканалів ICTV та СТБ розмірковував про надійність Telegram.  За його словами, до блокування українських чат-ботів ще була надія на можливість роботи цієї мережі. Соловей додав, що неможливо покладатись на платформу, яка має незрозуміле фінансування та протоколи безпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду